Hlavní obsah

Oblohu u Bouzova opět ozdobí horkovzdušné balóny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouzov (Olomoucko)

Oblohu v okolí hradu Bouzov na Olomoucku na konci srpna ozdobí horkovzdušné balóny. Na tradiční akci se sjede přes 20 posádek horkovzdušných balónů z tuzemska i Slovenska, které lidem předvedou hromadné starty i večerní svícení za hudebního doprovodu. Co do počtu patří bouzovská balónová fiesta k největším v České republice, řekl organizátor akce Josef Doležel.

Foto: Galgonek Vladislav, ČTK

Nebe nad hradem Bouzov. Piloti se zde setkají na akci nazvané Balóny nad hradem.

Článek

Akce vypukne v pátek 28. srpna, kdy se zájemci mohou těšit na dva lety s hromadným startem. Diváci si ale budou muset přivstat, neboť ranní let se uskuteční již od 06:30, další bude v 18:00.

Na Kovářské fórum naváže 29. a 30. srpna Hefaiston, na nějž se přihlásilo přes 500 uměleckých kovářů. V prostorách hradu budou moci lidé kromě samotné práce kovářů obdivovat i již hotová díla.

V sobotu se uskuteční rovněž dva lety, v nabídce je i doprovodný kulturní program. "Ve 21:30 plánujeme večerní svícení balónů. Budou připoutané k zemi a za hudebního doprovodu se budou rozsvěcet a zhasínat. Tato show je velmi oblíbená a doprovázejí ji velké emoce diváků," uvedl Doležel.

Podle něj si bouzovské setkání balónů již získalo přízeň diváků, kterých loni přišlo přes 10 000. Lety balónem jsou totiž u veřejnosti stále oblíbenější a stoupají i počty pilotů a komerčních letů.

Výlet balónem nabízí čistou romantiku

"O letenky je stále větší zájem, i když jejich cena neklesá. Je to totiž romantický zážitek. Člověk se nese povětřím, lehce a pomalu. Může to zkusit každý," vysvětluje si zájem lidí Doležel. Na akci Balóny nad Bouzovem 2009 bude ale veřejnost jen v roli diváků, i tak je ale podle pořadatelů čeká působivá podívaná.

Cílem akce je nejen podpora balónového létání, ale i turistického ruchu v regionu. Také proto se setkání koná u romantického hradu Bouzov, který patří k nejvyhledávanějším turistickým cílům v Olomouckém kraji. Balónová fiesta se letos uskuteční již devátým rokem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám