Hlavní obsah

Na nočních prohlídkách zámku Náchod potkáte i Černou paní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Při nočních prohlídkách náchodského zámku potkávají návštěvníci tajemnou Černou Paní a další historické postavy. Noční prohlídky na zájemce čekají až do 25. července, další šanci budou lidé mít od 13. do 15. srpna.

Článek

Noční prohlídky vedou nasvícenými sály takzvaného Piccolominského návštěvnického okruhu, ve kterém je na jednom z obrazů zachycena druhá manželka majitele náchodského panství Octavia Piccolominiho Marie Benigna.

Žena, která je zobrazena v černých šatech, které nosila po smrti svého manžela, podle pověstí z plátna sestupuje a bloudí komnatami náchodského zámku.

"Pro zájemce o pohled na svítící Náchod jsou otevřeny během nočních prohlídek také zámecké terasy a také vyhlídková věž zámku," řekl Růžička.

Na noční prohlídky je nutné se objednat dopředu

Náchodský zámek stojí na místě gotického hradu, který ve 13. století střežil cestu z Čech do Kladska. Hrad byl později přestaven na renesanční zámek, ten byl pak upraven a rozšířen v období baroka.

Správa zámku doporučuje, aby se zájemci o večerní prohlídky objednali alespoň tři dny předem na čísle 491 426 201 nebo e-mailu: objednavky.nachod@tiscali.cz. Prohlídky probíhají vždy od 21:00 - 22:00 hod na I. okruhu. Vstupné: 100,- Kč plné, 70,- Kč zlevněné, 30,- Kč rodinné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám