Hlavní obsah

Děti ze zaplavených obcí jezdí na tábor do Prahy

Právo, Jakub Mračno

Pražský Dům dětí a mládeže přišel v těchto dnech s ojedinělou pomocí pro obce postižené nedávnými záplavami. Do hlavního města zve zcela bezplatně děti z obcí, které povodeň zasáhla.

Foto: Profimedia.cz

Tábory dětem hradí město Praha.

Článek

„Nabízíme to rodičům, aby měli více času se vyrovnat se škodami, které voda napáchala, dětem jsme připravili bohatý program včetně prohlídek pražských památek, výletů na hrady v okolí Prahy i celé řady her a sportovních aktivit,“ popsal podstatu takzvaných Povodňových táborů Libor Bezděk, šéf pražských Domů dětí a mládeže (DDM).

Dodal, že táborů se mohou zúčastnit i děti, jejichž rodiny sice přímo velkou vodou zasaženy nebyly, ale jejichž rodiče pomáhají sousedům s řešením následků povodně.

Koho kontaktovat?
Tábory pořádá Dům dětí a mládeže hlavního města Prahy, kontaktovat jej mohou zájemci na emailových adresách ddmpraha@ddmpraha nebo benesova@ddmpraha, případně na telefonech 222 333 888 nebo 222 333 813.

První turnus přivítal mimopražské děti už v pondělí. Vzhledem k rozsahu záplav se ale DDM rozhodlo, že bude tábory pořádat až do konce prázdnin. Jednotlivé turnusy začínají 30. července, 9. srpna a 20. srpna a trvají vždy deset dnů.

Ubytování je bezplatné

„Děti budou ubytovány bezplatně v našem zařízení v historické budově uprostřed parku na Klamovce v Praze 5, část programu budou mít společně s pražskými dětmi, pro které pořádáme jednodenní programy v rámci takzvaných příměstských táborů,“ vysvětlil Bezděk.

Jednou z atrakcí, která děti „nemine“, bude například i lanové centrum DDM na Libeňském ostrově, kde předá dětem podle Bezděka své zkušenosti i pražský primátor a vášnivý horolezec, který zdolal nejvyšší vrcholy světa, Pavel Bém.

Přichystaná je i návštěva Zoo, Ďáblické hvězdárny, Národní Galerie a pokud to počasí dovolí, užijí si děti i koupání.

„Tábory včetně ubytování, stravy i dopravy z obcí postižených záplavami a zpět hradíme z našeho rozpočtu a příspěvků z rozpočtu města,“ dodal Bezděk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám