Hlavní obsah

Indický Udžajpur byl vyhlášen nejoblíbenější turistickou destinací

Sydney

V anketě o nejoblíbenější turistickou destinaci zvítězilo západoindické město Udžajpur, známé též jako Benátky východu. Hlasování probíhalo formou internetové ankety časopisu Travel + Leisure. Udžajpur tak sesadil loňského vítěze Bangkok. Mezi nejoblíbenějšími městy se umístily Kapské Město, Bangkok a Buenos Aires. Přesto se do první desítky dostaly stálice jako New York, Florencie, Řím a San Francisco.

Foto: Profimedia.cz

Město Udžajpur, známé jako "Benátky východu"

Článek

Podle pořadatelů zvítězily v anketě letos především uvolněné a ne příliš okázalé destinace. Jako nejoblíbenější ostrov vystřídalo Bali loňské Galapágy. Nejoblíbenějším hotelem se stal Bushmans Kloof v oblasti Cederberg Mountains v Jižní Africe a nejoblíbenějšími aeroliniemi zůstaly stejně jako loni Singapore Airlines.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Uluwatu na Bali

Podle šéfredaktorky časopisu Travel + Leisure Nancy Novogrodové poukazuje letošní ročník ankety na měnící se trendy v luxusní turistice v časech ekonomického útlumu. "Mezi hlavní z priorit patří cena, soukromí, služby a objevování nových míst. Pokud jde o dnes už poněkud vyčpělé slovo luxus, hledají lidé ostrůvky klidu, kde si mohou své bohatství užít v ústraní," uvedla Novogrodová v oficiálním prohlášení.

Vítězové v jednotlivých kategoriích
Nejlepší městoUdžajpur, Indie
Nejlepší hotelBushmans Kloof, Cederberg Mountains, Jižní Afrika
Nejlepší ostrovBali, Indonésie
Nejlepší výletní plavby (velké lodě)Crystal Cruises
Nejlepší výletní plavby (malé lodě)The Yachts of Seabourn
Nejlepší mezinárodní aerolinieSingapore Airlines
Nejlepší americké aerolinieVirgin America
Nejlepší cestovní kancelářAustin-Lehman Adventures
Nejlepší půjčovna vozidelSext
Nejlepší lázeňské letoviskoMii amo, Sedona, Arizona, USA

Nejoblíbenější města: Kapské Město, Bangkok, Buenos Aires

Podle Novogrodové se letos na předních místech umístila odlehlá letoviska, jako například Jade Mountain na ostrově Svatá Lucie v Karibiku nebo ranč San Ysidro v Kalifornii. Mezi nejoblíbenějšími městy se umístily Kapské Město, Bangkok, Buenos Aires nebo asijská letoviska Ťiang Maj a Luangprabang. I přesto se do první desítky dostaly stálice jako New York, Florencie, Řím a San Francisco.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Chrám svatého Petra

Americký měsíčník Travel + Leisure je zaměřen na cestování pro movitější klienty a jeho čtenářská základna tvoří podle údajů vydavatelů 4,8 miliónu čtenářů. O nejoblíbenější destinace hlasovali předplatitelé časopisu v internetové anketě od ledna do března. Oficiální předávání cen se bude konat 21. srpna v New Yorku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám