Hlavní obsah

Pohled z vyhlídky mrakodrapu Sears Tower si žádá odvahu

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Sears Tower v Chicagu patří mezi nejvyšší mrakodrapy světa. Nyní přináší adrenalinový zážitek, prosklenou vyhlídku ve 103. patře, která má i prosklenou podlahu. Nejtěžší bývá první krok, říkají první návštěvníci skleněného balkónu na Sears Tower.

Článek

Kdysi nejvyšší mrakodrap světa, chicagský Sears Tower, láká návštěvníky na novou atrakci. Skleněná vyhlídka ve 103. patře je skoro celá ze skla a nabízí tak nevšední zážitek, kdy se vám Chicago doslova ocitne pod nohama.

Foto: Profimedia.cz

Odvážní jedinci se tak mohou procházet po skleněné desce ve výši 442 metrů. "Připomíná mi to chůzi na ledu. Při prvním kroku jsem váhala, jestli spadnu dolů," řekla Margaret Kempová, jedna z prvních návštěvnic skleněné vyhlídky.

Foto: Profimedia.cz

Sears Tower měří 443 metrů. Podle návrhu firmy Skidmore, Owings and Merrill se stavěl mrakodrap v letech 1970 až 1973. Až do roku 2004 byl nejvyšší budovou, pak jej zastínil mrakodrap Tchaj-pej 101.

Hlavním architektem stavby byl Bruce Graham. Budova má 108 poschodí, 108 fungujících výtahů a vlastní poštovní směrovací číslo. Pracuje v ní přibližně 10 tisíc lidí a dalších 50 tisíc ji denně navštíví. Sears Tower váží celkem 225 500 tun a je celá pokryt sklem.

Přečtěte si také: Kantabrie - Španělsko mezi Atlantikem a horami
Písčité pláže, rybářské vesnice, města aristokratická i méně honosná, zelená údolí, horské štíty, jeskyně vyzdobené malbami pradávných obyvatel, ale i nestálé počasí, na které musí být návštěvník připraven. Více se dočtete v pátečním deníku Právo (příloha Víkend)

Anketa

Vyzkoušeli byste si skleněnou vyhlídku na Sears Tower?
Ano, určitě
61,1 %
Asi ne
2,3 %
Dlouho bych váhal/a, nakonec bych to zkusil/a
15,2 %
Ne, nezajímá mě to
2,1 %
Ne, bojím se výšek
19,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7237 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám