Hlavní obsah

Většina leteckých zájezdů na začátek prázdnin je vyprodána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Většina leteckých zájezdů velkých cestovních kanceláří je na první tři týdny v červenci vyprodána. Podle Asociace cestovních kanceláří se nenaplňují jarní pesimistické vize, ba právě naopak si Češi ani v době krize nechtějí dovolenou odpustit.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Úspěšnost prodeje v červenci je už tradiční, trend odjezdů na dovolené v prvních týdnech léta je v Česku dlouhodobý.

Článek

"Úspěšnost prodeje v červenci je už tradiční, trend odjezdů na dovolené v prvních týdnech léta je v Česku dlouhodobý," uvedla asociace. Jak sdělil její mluvčí Jan Papež, k oživení trhu přispívá i dlouhodobě chladné a deštivé počasí v tuzemsku.

Zájem o letecké pobyty do vícehvězdičkových hotelů

Podle marketingového ředitele Čedoku Tomáše Brejchy poptávka po leteckých zájezdech meziročně stagnuje. "Řada žádaných kapacit je na období školních prázdnin již vyprodána,“ řekl Brejcha. Zájem je prý hlavně o letecké pobytové zájezdy k moři do tří- a vícehvězdičkových hotelů s polopenzí či plnou penzí.

Obdobné zprávy hlásí i cestovní kancelář Exim Tours, kde jsou červencové termíny do oblíbených destinací také rozebrány. "Lidé si dovolenou nechtějí odepřít, daleko pečlivěji než kdykoliv jindy však zvažují, kolik za svoji dovolenou utratí,“ uvedl obchodní ředitel Eximu Jan Koláčný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám