Hlavní obsah

Newyorským Central Parkem provádí turisty Yoko Ono i Whoopi Goldbergová

New York

Turisté, kteří zavítají do newyorského Central Parku, se informace o něm mohou dozvědět od známých osobností, které k této oáze zeleně na Manhattanu váže nějaké pouto. Celebrity je samozřejmě neprovázejí osobně, vše se děje prostřednictvím mobilního telefonu, napsal ve středu na svých internetových stránkách deník New York Times.

Článek

Firma, která má údržbu Central Parku na starosti, v něm rozmístila 40 tabulek, na nichž stojí telefonní číslo, kam si lidé mohou zavolat. Na druhé straně linky jim některá ze známých osobností začne povídat o příslušné části parku.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Yoko Ono, vdova po Johnu Lennonovi, vypráví o Strawberry Fields, památníku někdejšího člena skupiny The Beatles, který nese jméno po jeho písni Strawberry Fields Forever. Lennon byl nedaleko odsud v roce 1980 zavražděn.

Herečka Whoopi Goldbergová hovoří o kluzišti Wollman Rink, kde se učila bruslit. Mezi dalšími mobilními průvodci po Central Parku je Sarah Jessica Parkerová, představitelka Carrie ze seriálu i filmu Sex ve městě, newyorský starosta Michael Bloomberg nebo tenista John McEnroe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám