Hlavní obsah

Ve španělském baru se můžete odreagovat nadáváním personálu

– Madrid
Korzo, Novinky, ČTK, Lucie Poštolková

"Přines mi pivo, blbečku," je často slyšet v nově otevřeném baru Casa Pocho v Culleře v jižním Španělsku. Hosté jsou vyzýváni, aby se pomocí nadávek personálu odreagovali. Za zvlášť originální a vtipné nadávky nabízejí skleničku zdarma. Číšník má právo na odpověď, ale ta musí být ještě vtipnější.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Majitelé baru si dali ideu "terapeutických nadávek personálu" zaregistrovat jako chráněnou značku. Ilustrační foto

Článek

Bar otevřeli dva Poláci, kteří novinářům vysvětlili, že chtěli něco originálního, protože konkurence je velká. Ulevit si nadávkami v baru může podle nich v době ekonomické krize pomoci snížit stres a nepřenášet ho do rodin.

"Zapomeneš na stres, na každodenní problémy, a nakonec se všichni zasmějí," citoval je španělský internetový server levante-emv.com.

Klienti baru jsou prý nadšeni, obyvatelé Cullery, ležící nedaleko Valencie, už méně. Podle těch druhých "to začíná tady a končí to násilím". Majitelé baru si ale dali ideu terapeutických nadávek personálu zaregistrovat jako chráněnou značku.

Na Ukrajině mají bar v rakvi

O netradiční bary není na světě nouze. Jeden lze nalézt třeba na Ukrajině v lázeňském městě Truskavec. Jmenuje se Věčnost a má tvar rakve. Jako neobvyklou reklamu jej tu provozuje jedno místní pohřebnictví.

Rakev je dlouhá 20 metrů, vysoká šest metrů a na její stavbu bylo použito 30 m3 borového dřeva.

Jako stolky v baru slouží rakve běžných rozměrů, které jsou osvětleny svícemi. Interiér je vyzdoben pohřebními věnci. Hosté si mohou objednat saláty Devět dní či Čtyřicet dní, jejichž názvy odkazují na tradiční ukrajinské rituály truchlení. Mezi hlavními chody je pak masová pochoutka „Sejděme se v ráji“.

Polské bary v socialistickém stylu

V hlavním městě Polska zase slaví úspěchy retro mléčné bary, které přesně kopírují takzvané "mlíčňáky" z dob socialismu. Jsou přímo narvány lidmi, kteří si touží připomenout, jak to tehdy chodilo.

Mléčné bary podávají příšerné občerstvení a příbory jsou přivázané ke stolu, aby je někdo neukradl. Přesto však očividně vyvolávají příjemné vzpomínky u mnoha lidí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

"Zaměstnanci jsou hrubí, jídlo je strašné a o obsluze se vlastně ani nedá mluvit. Je to opravdu úplně jako za starých časů," řekl jeden z nadšených zákazníků.

Ledový bar v Orlandu na Floridě

V ledovém baru v Orlandu na Floridě není potřeba si do nápojů objednávat led. Místo vodky s ledem vám tu naservírují vodku v ledu.

Pokud chcete tento zážitek vyzkoušet, rezervujte si místo, zaplaťte vstupní poplatek 35 dolarů (632 korun) a nezapomeňte si natáhnout teplou čepici a rukavice. V baru ICEBAR Orlando je totiž všechno z ledu - pohovky, křesla, zdi, skleničky a dokonce i krb.

Nápoje servírují číšnice ve stylovém, sněhově bílém oblečení s kožešinovými beranicemi v ruském stylu. ICEBAR Orlando je označován za jeden z prvních trvale fungujících barů svého druhu ve Spojených státech.

Dávají si ale pozor, aby se jim žádný ze zákazníků nepřechladil. Pobyt v baru je omezen na 45 minut a v nabídce je celá řada horkých nápojů. Zaměstnanci baru se točí v pravidelném rytmu - třicet minut na "ledovém placu", pak 15 minut venku.

Anketa

Šli byste si také zanadávat do baru?
Ano, nadávám všude
15,2 %
Ano, ale jen pro zvědavost a ne nadávat někomu
60 %
Ne
24,8 %
Celkem hlasovalo 4217 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám