Hlavní obsah

V anketě o nejhorší veřejné záchodky vede hlavní nádraží v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejhorší veřejné záchodky hledá společně se svými uživateli server Mrtester. Návštěvníci mohou hlasovat o úrovni veřejných toalet, mohou o nich diskutovat a dozvědí se také něco o historii těchto zařízení. Mezi českými nejhoršími záchodky zatím u hlasujících vedou staré záchodky na pražském hlavním nádraží.

Foto: Profimedia.cz

Hlasující mohou vybrat nejšpinavější veřejné WC.

Článek

"Veřejné toalety, to je do určité míry odraz kulturní úrovně národa. Proto jsme se rozhodli, že právě jejich kvalita se stane prvním žhavým tématem, které bude Mr. Tester řešit," řekl vedoucí projektu Edvard Miškej. Podle něj jde o aktuální téma, které reaguje na otevření nových toalet na rekonstruovaném hlavním nádraží v Praze. 

V anketě hlasující hodnotí záchodky pražského Hlavního nádraží staré i nové, přičemž ty staré jednoznačně vedou. Druhou příčku si drží veřejné toalety na hlavním nádraží v Brně. Negativně lidé hodnotí i veřejné záchodky ve stanicích metra Můstek a Muzeum.

Mimo ankety přináší server i mezinárodní srovnání veřejných toalet a perličky z historie. Návštěvníci se například dozvědí, že zatímco v Moskvě je veřejných toalet, i když často v pochybné kvalitě, dostatek, odskočit si například v Bratislavě nebo v Bruselu může být velký problém.

Historické prameny pak prý tvrdí, že jeden z prvních záchodkových zákonů se objevil v Normandii v roce 1519. Občanům nařizoval zřízení klozetů napojených na kanalizaci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám