Hlavní obsah

Ekorestaurace v chorvatském Zadaru nabízí pochoutky z žížal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zábřeh

Chorvatsko patří mezi nejnavštěvovanější letní destinace Čechů. Zdejší restaurace nezůstávají pozadu a nabízejí exotické delikatesy. V ekorestauraci v Zadaru připravují pochoutky z žížal, které jsou úplně ve všem.

Foto: Profimedia.cz

Žížaly mohou být skvělou pochoutkou pro ekogurmány.

Článek

Mezi největší lahůdky patří prudce smažené žížaly v těstíčku či polévka s pečenými žížalkami. A kdo si chce objednat hlavní menu, nabídnou mu těstoviny zapečené sýrem a žížalami, k zeleninovému salátu se podává tradiční bílý chléb s žížalami a na závěr se hodí třeba sýrový koláč s žížalami.

Mezi největší lahůdky patří prudce smažené žížaly v těstíčku či polévka s pečenými žížalkami. A kdo si chce objednat hlavní menu, nabídnou mu těstoviny zapečené sýrem a žížalami, k zeleninovému salátu se podává tradiční bílý chléb s žížalami a na závěr se hodí třeba sýrový koláč s žížalami.

Žížaly získává podnik ze zadarské farmy. Chovat tyto humus milující kroužkovce je totiž snadné. Bezobratlí hermafroditi se rychle množí a rostou.

Před kulinářským použitím se ale musejí žížaly nechat několik dní hladovět, aby se zbavily výkalů. Pak jsou prý velmi výživné, bohaté na bílkoviny a řadu cenných živin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám