Hlavní obsah

Na balkóně Romea a Julie ve Veroně si řekl své ano první pár

Patrně nejromantičtější místo pro svatební obřad bylo zpřístupněno v italské Veroně. Páry se zde mohou políbit přímo na balkóně Romea a Julie. A kdo jiný by takového privilegia mohl v Itálii využít jako první než oblíbený fotbalista.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO, Reuters

Manželský polibek na oblíbeném místě milenců

Článek

O balkónu se má za to, že byl v Shakespearově nesmrtelném příběhu lásky místem schůzky Romea a Julie. Na společnou cestu životem vykročili na romantickém místě vily Casa Di Giulietta ze 14. století Luca Ceccarelli, hrající za klub Hellas Verona, a Irene Lanfortiová. Svatební obřad vedl veronský starosta Flavio Tosi.

Tamní radní Daniel Polato, který má na starosti turistický ruch, před časem uvedl, že se Verona hodlá stát "svatební metropolí" a konkurovat ostatním oblíbeným místům svatebních obřadů ve světě.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO, Reuters

Ve vile si milenci nechávají vzkazy

Veronský romantický svatební ceremoniál ale nepřijde nejlevněji. Obvyklé povolení k civilnímu sňatku stojí v Itálii asi 45 eur (1200 korun). V tomto případě jen samo povolení ke sňatku přijde obyvatele Verony na 600 eur (téměř 16 000 korun), svatbychtivé z okolí na 700, obyvatele zemí Evropské unie na 800 a "neunijní" páry na 1000 eur.

Takzvaný Juliin dům je jednou z nejnavštěvovanějších turistických atrakcí ve Veroně. Ročně si jej přijde prohlédnout asi 1,2 miliónu návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám