Hlavní obsah

Španělské letovisko zakázalo sex na pláži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gerona

Máte-li představu letní dovolené spojenou s vášnivým milováním v písku na břehu moře, pak letos rozhodně nejezděte do letoviska Tossa de Mar na pobřeží Costa Brava. Počínaje červencem zde totiž začne platit zákaz sexuálních hrátek na pláži. Kdo nařízení radnice v šestitisícovém městě Gerona poruší, bude muset počítat s tím, že zaplatí pokutu od 400 do 1800 eur (zhruba 10 700 až 48 000 korun).

Foto: Profimedia.cz

Milostné hrátky na pláži si budete muset odpustit na některých místech Španělska.

Článek

Sexuální aktivity v písku podle tamních radních porušují právo občanů na "optimální využívání" pláže. Na dodržování předpisu bude prý místní policie dohlížet především v období vrcholné sezóny dovolených - a to zejména v noci.

V Dubaji hrozí vězení za polibek

Pokuta za plážový sex je ještě slabým odvarem proti vězení, které hrozí turistům v Dubaji jen za pouhé líbání na veřejnosti.

Vláda emirátu vydala vloni směrnice, které pod hrozbou vysoké pokuty či trestu vězení zakazují jakékoli obnažování, tanec, provozování příliš hlasité hudby, líbání mezi mužem a ženou a dokonce i držení se za ruku, pokud nejde o manžely, a to na všech veřejných prostranstvích.

Pokuta nebo i vězení podle pravidel hrozí také tomu, kdo bude přistižen pod vlivem alkoholu, byť i v malém množství, mimo místa, kde je alkohol povoleno podávat. 

Konec s nočními pitkami na plážích

Alkohol dělá starosti ale i některým evropským zemím. Například španělské letovisko Benidorm na jihovýchodě země se rozhodlo radikálně zakročit proti nočním pitkám na plážích. Za prodej a požívání alkoholu na pláži město stanovilo pokuty až do výše 750 eur (téměř 19 000 Kč).

Benidorm, před 50 lety tichá rybářská vesnička, je dnes zaplněn hotely a levnými apartmány, nesčetnými bary a diskotékami. Každé léto sem přijíždějí méně majetní turisté ze severní Evropy, kteří se většinou ve dne opalují a v noci pořádají pitky.

Bizarní zákazy v Itálii

Vůči zmíněným zákazům naproti tomu působí poněkud bizarně vyhlášky, které místy překvapují turisty na dovolené v Itálii. Starostové měst na různých částech této jihoevropské země vydávají různá omezení a zákazy, na jejich základě je například zapovězeno odejít z pláže v bikinách, nosit ve městě "hlučné" dřeváky či postavit si na pláži hrad z písku. Informovala o tom agentura Famous.

Například starosta Eboli zakázal líbání v autech. Pokud kdokoli přitiskne své rty k ústům své lásky na sedadle vozu, hrozí mu až 500 eur pokuty (asi dvanáct tisíc korun). Na pláži v Eraclea poblíž Benátek se zase nesmí stavět hrady z písku. Opět hrozí pokuta, tentokráte 250 eur (asi šest tisíc korun).

Vše vychází z vládou podporované kampaně na snížení kriminality v zemi. Zákaz kouření pod pokutou 360 eur (asi 8 650 korun) platí na pláži v Oristanu na Sardinii. A Češi coby vášniví houbaři by si neměli zase všímat záplavy hřibů v horách Alto Adige. Za sběr tam totiž hrozí pokuta 113 eur (asi 2 700 korun).

Zákaz krmení holubů i masáží

Na Capri zakázali pobíhání v bikinách mimo vyhrazené pláže, přitom žena takto spoře oděná nesmí zabloudit ani o malý kousek za hranice pláže. Krmit holuby se nesmí v Lucce, provozovat ohňostroje v Positanu (vyjma sobot) a sekat trávu o víkendu ve Forte di Marmi.

Vláda také v celé zemi zakázala poskytování masáží na plážích. V posledních letech se tam totiž doslova roztrhl pytel s masérkami z Číny.

Anketa

Znáte zákony a vyhlášky zemí, kam vyrážíte na dovolenou?
Ano, vždy si vše pečlivě nastuduji
3,8 %
Ano, ale vím jen to, co se dozvím náhodou
18,7 %
Ne, ale je to chyba
65,2 %
Ne, myslím si, že to není důležité
12,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4604 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám