Hlavní obsah

Hotely v Cancúnu lákají na pobyty zdarma, pokud jste chytili prasečí chřipku

Mexiko

Pokud se někdo nakazí v Mexiku novou, takzvanou prasečí chřipkou, může využít nabídky hotelů v mexickém letovisku Cancúnu a jeho okolí. Po tři roky se u nich bude moci zdarma rekreovat každý, u něhož se do týdne po návratu domů projeví příznaky "prasečí" chřipky. Oznámil to Fernando García, představitel jedné z hotelových skupin, které se na této reklamní iniciativě podílejí.

Foto: Profimedia.cz

Hotely v mexickém letovisku v Cancúnu

Článek

Do operace s názvem Záruka bez chřipky už se zapojily hotely s celkem 5000 pokoji. Po tři roky se v nich bude moci zdarma rekreovat každý, u něhož se do týdne po návratu projeví příznaky "prasečí" chřipky.

Hoteliéři z Cancúnu a okolí hodlají také požádat americkou vládu, aby zrušila doporučení necestovat do Mexika, a zahájí rozsáhlou reklamní kampaň v americkém tisku, řekl García. Nová chřipka, oficiálně zvaná A(H1N1), propukla právě v Mexiku, kde se jí také nakazilo nejvíc lidí a kde na ni zdaleka nejvíc lidí zemřelo. Poslední statistiky hovořily o více než 2200 potvrzených případech nákazy a o 58 úmrtích.

V Cancúnu zavřeli už 25 hotelů

Mexický ministr zdravotnictví José Ángel Córdova však prohlásil, že mexická letoviska a další turistická místa jsou ze zdravotního hlediska bezpečná. Jmenovitě zmínil třeba Los Cabos a Puerto Vallarta na tichomořském pobřeží a ostrov Cozumel poblíž Cancúnu, který leží na pobřeží Mexického zálivu.

Turisté se po vypuknutí chřipkové epidemie začali Mexiku vyhýbat do té míry, že v Cancúnu, na nedaleké Playa del Carmen a na Cozumelu už 25 hotelů s 12 000 pokoji přechodně zavřelo. Turistika je pro Mexiko třetí největší zdroj deviz po ropě a po úsporách, které zasílají domů Mexičané pracující v zahraničí, hlavně v USA. Do země přijíždí každoročně 22 až 23 miliónů turistů.

Anketa

Překazila vám prasečí chřipka plánování zahraniční dovolené?
Ano, raději nikam nepojedu.
6,3 %
Zatím dovolenou neplánuji.
17,8 %
Budu opatrnější a vyhnu se rizikovým oblastem,
23,5 %
Ne, nebojím se cestovat.
42,5 %
Ne, plánuji Mexiko.
9,9 %
Celkem hlasovalo 3057 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám