Hlavní obsah

Sněžka zažije neobvyklý pochod, při němž se bude rodit

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pec pod Sněžkou

Prožít všech devět měsíců těhotenství si může každý včetně mužů. V sobotu 9. května je organizován výstup na Sněžku Obřím dolem se zátěží, která poroste spolu s přibývajícími kilometry a tedy měsíci těhotenství. Zátěž si každý zájemce bude moci na vrcholu euforicky shodit, a tím symbolicky zažít úlevný pocit, jako mají maminky při porodu.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Výstupem na nejvyšší horu Česka si budou moci zájemci prožít devět měsíců těhotenství a porod.

Článek

Každý účastník může zjistit, co prožívají těhotné ženy při očekávání miminka, a to při cestě z Pece pod Sněžkou Obřím dolem na vrchol Sněžky. Na cestě lze získat informace o každém měsíci těhotenství na naučné těhotenské stezce.

Je zajímavé, jak hluboký význam má prožití těhotenství a porodu a jak dalece může ovlivnit život ženy. Její sebedůvěru, její sebevědomí, její vnímání sebe samé ve společnosti. Jak ovlivňuje vztah k dítěti, ke svému partnerovi a vůbec ke společnosti.
Karolína Nedělová ze sdružení  Prostor pro rodinu, organizátorka akce<br/>

Těhotenská stezka bude otevřena v 9.40 hodin bubenickým koncertem Barel Battery u infocentra KRNAP na začátku Obřího dolu. Kdo projde všemi devíti zastaveními, uvidí například díla Lenky Klodové, Pawliny Skvavové a dalších umělců v jednom z nejkrásnějších horských údolí v Čechách.

Po vyplnění turistického těhotenského průkazu může rodič či rodička vyhrát v tombole u cíle zajímavé ceny.

Devět zastavení budou provázet také díla a happeningy výtvarných umělců, mateřská centra připravila mobilní dětské koutky pro děti, které se výstupu zúčastní.

V sobotu se také budou promítat filmy o porodech na stěně nově vystavěné Poštovny na české nejvyšší hoře, mimo jiné dokumentární film Orgasmický porod americké porodní asistentky Debory Pascalové. Vyvrcholením akce bude koncert Yellow Sisters přímo na Sněžce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám