Hlavní obsah

V Trutnově složí městský znak s drakem přes celé náměstí

– Trutnov
Novinky, Karolina Zarzycká

Předzvěstí tradičního festivalu Trutnov - město draka budou doprovodné akce konané přímo v Trutnově. Již loni se podařilo Trutnovským složit obrovské puzzle draka, jenž je součástí jejich městského znaku. V úterý 5. května se místní pokusí složit znak celý.

Článek

Drak se loni vešel na půl náměstí, letos se Trutnovští pokusí o překonání rekordu, při němž by rozloha znaku měla dosáhnout tisíce čtverečních metrů. Skládání bude zahájeno v 10 hodin dopoledne, ukončení je naplánováno asi na čtrnáctou hodinu.

Dalším z rekordních pokusů  bude největší soubor dětských výkresů, na kterých je namalován drak.

Trutnov - město draka je kulturně-společenskou akcí, která se bude konat od 5. do 9. května na různých místech Trutnova. Na všechny pořady a vystoupení bude vstup zdarma.

Vernisáž výstavy Trutnovský drak se bude konat ve výstavních prostorách Staré radnice na Krakonošově náměstí. Součástí vernisáže bude i registrace největšího počtu zobrazení draka z mnoha míst na jednom místě.

Dále zahrají české, moravské i skandinávské kapely. Děti se mohou těšit na divadelní, filmová i hudební představení. Vystoupí také šermíři a bude zahájena pouť.

Reklama

Výběr článků

Načítám