Hlavní obsah

Saint-Barthélemy: karibská perla s francouzským nádechem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrov Saint-Barthélemy, známý v České republice též jako Svatý Bartoloměj je ostrov v Karibském moři, který spadá do Malých Antil. Od roku 2007 je zámořským společenstvím Francie. Turisty láká především ležérním životním stylem a zatím stále ještě nepřeplněnými plážemi.

Článek

Hlavním městem ostrova o rozloze 25 kilometrů čtverečních je vesnice Gustavia, ve které se nachází velká část ze sedmi tisíc obyvatel ostrova. Jediným jazykem, kterým se bezpečně domluvíte v každém zákoutí ostrova je francouzština. Jak by také ne, když byl ostrov donedávna součástí francouzského zámořského departementu Guadeloupe.

Pokud jste příznivci rušného nočního života, pak se této romantické lokalitě spíše vyhněte. V Gustavii sice narazíte na několik příjemných koktejlových barů, které mají otevřeno do půlnoci či jedné ráno, ale na noční radovánky jsou vhodné spíše jiné ostrovy Karibiku.

Restaurace první kategorie

Příznivci tance si jistě velmi rychle najdou taneční parket v jednom ze zdejších klubů. Mezi ty nejosvědčenější patří Yacht Club a Casa Nikki v Gustavii společně s Le Feeling v části ostrova známé jako Lurin. Hlavní večerní zábavou ostrova však jednoznačně zůstávají večeře ve zdejších luxusních restauracích. Těch je na ostrově opravdu mnoho a každá nabízí trochu jinou kuchyni. Tamější čerstvé mořské plody však skutečně stojí za hřích.

Pokud patříte mezi aktivní dovolenkáře, tak se na ostrově rozhodně nebudete nudit. Pokud pohrdnete potápěním či šnorchlováním, tak by vás mohlo zaujmout vodní lyžování, jízda na surfu či windsurfing. Na ostrově se pak nachází mnoho tenisových hřišť a příznivci golfu pak jistě ocení aspoň jedno odpaliště, které se na ostrově Saint-Barthélemy nachází.

Svatby na pláži i na jachtě

Přestože úřední svatby jsou na ostrově platné pouze pro místní občany, mnoho lidí sem létá za svatbou církevní, či ještě častěji plážovou. Anglikánská církev nabízí uvnitř kostela svatební servis těm, kteří si to v dostatečném předstihu zamluví. Daleko častěji ale spatříte ženu v bílých šatech na pláži nedaleko luxusních vilek či na jachtě. Na tomto místě by se chtěla, aspoň neoficiálně, vdávat snad každá žena.

Pokud vás zajímá, kdy se do této vysněné lokality vypravit, zapomeňte raději na období od července do listopadu, kdy se zde dočkáte poměrně častých tropických bouří, které jsou někdy spojeny dokonce i s hurikány. Zbytek roku je pak velmi příjemný a k dovolenkovému lenošení zcela ideální.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám