Hlavní obsah

V Kostarice nabízejí luxusní ubytování ve zbytcích Boeingu uprostřed džungle

Novinky, Veronika Hušková

Představa dovolené strávené v letadle nadchne asi málokoho. Co když ale onen stroj visí na skále uprostřed džungle a místo kokpitu má luxusní koupelnu s výhledem na moře? Přesně v takovém letadle se nyní můžete ubytovat v Kostarice. Hotel Costa Verde nabízí turistům dlouhodobý pobyt v útrobách starého Boeingu 727, a i když to tak docela nevyzní, jedná se o bydlení věru luxusní.

Článek

Uvnitř letadla byste marně hledali původní řady sedadel s bezpečnostními pásy a kokpit s množstvím tlačítek. Interiér se pod rukama nových majitelů proměnil v luxusní dvoupokojový apartmán s balkónem. Zachován zůstal pouze korpus, který je zevnitř  od kokpitu až po ocas obložen teakovým dřevem.

Pro klidný spánek

FOTO: costaverde.com

Letadlové apartmá je propracované opravdu do detailu -  nechybí ložnice, jídelna, koupelna ani sprchový kout. Nábytek, který  všechny plně klimatizované místnosti vyplňuje pochází z Jávy a Indonésie.

Boeing najdete na samotném okraji národního parku  - částečně leží na kopci, částečně jho jistí patnáctimetrový betonový sloup. Boeing tak působí dojmem, jako by se právě chtěl rozletět. 

Terasa hotelu.

FOTO:costaverde.com

Z terasy popřípadě z miniaturních letadlových okének  se díky zvláštní poloze letadla můžete kochat úžasným výhledem na moře či džungli. Pravděpodobně vás u toho ale budou rušit vaši nejbližší sousedé, což jsou, tady uprostřed džungle, hlavně opice a tukani.

Boeingu je 44 let

Letadlo, které dnes majitelé považují za nejluxusnější apartmán v zemi, ale rozhodně nebylo vyrobeno pro tento účel. Boeing 727 byl zkonstruován v roce 1965 a ve svém "prvním životě" létal napříč celým světem nejprve pro jihoafrickou a poté pro kolumbijskou leteckou společnost. Teprve když dosloužil, koupili jeho korpus majitelé hotelu Costa Verde.

Jídelna

FOTO:costaverde.com

"Korpus jsme opatrně převáželi po částech z letiště v San Jose na pěti velkých náklaďácích do džungle, kde jsme ho znovu vzkřísili, ale už jako jumbo hotel."

Nápad bydlení v korpusu letadla není costarický originál. Majitelé přiznávají, že se nechali inspirovat článkem o společnosti, která prodává vyřazené boeingy jako ochranné bydlení proti hurikánům. Myslí si však, že jejich využití starého Boeingu je mnohem prozaičtejší.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám