Hlavní obsah

Nejpopulárnější destinací gurmánů je Tokio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské Tokio vyhrálo už podruhé za sebou soutěž o nejoblíbenější město vyhledávané požitkáři a milovníky dobrého jídla, a to díky hojnosti nápaditých restaurantů a jedinečných ingrediencí. Vyplynulo to z výsledků ankety amerického gastronomického časopisu Food&Wine Magazine.

Foto: Profimedia.cz

Číšník s tradičním suši

Článek

Na druhé příčce každoročního pomyslného žebříčku měst pověstných skvělou kuchyní a podniky pulzujícími čilým životem se umístila Kodaň. Následují města Londýn a New York.

"Tokio je bezesporu nejlepším městem pro gurmány," řekla redaktorka magazínu Jen Murphyová.

"Šéfkuchaři se tam nebojí novot. Mohou se také pochlubit historií jídelních tradic. Jsou daleko před ostatními. Všechna města zanesená na čelných místech seznamu sestaveného magazínem nabízejí fantastické jídlo za nejrůznější ceny," osvětlila Murphyová.

Paříž letos nezabodovala

Překvapivé je, že Paříž s celou řadou podniků pyšnících se hvězdičkami prestižního gastronomického průvodce Michelin se letos v žebříčku neobjevila, ačkoliv loni se vyšvihla na druhé místo. Murphyová to vysvětlila tím, že v současnosti pařížská požitkářská scéna nenabízí nic nového a vzrušujícího.

Globální gastronomickou scénu nepříznivě ovlivňuje hospodářský pokles. Například Moskva měla letos podle Murphyové naději na dobré umístění, ale ze soutěžního klání vypadla kvůli slábnoucí ekonomice.

Ačkoliv teď jedlíci holdují dobrým jídlům méně, šéfkuchaři po celém světě nadále vykouzlují lahůdky s nezvyklými přísadami. "Vždycky tu budou skalní labužníci, kteří poletí do Kodaně, aby je ochutnali," zmínila se Murphyová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám