Hlavní obsah

Řeku Rýn v květnu ozáří královské ohňostroje

Novinky, kaz
Bonn

Každoroční slavnost ohňostrojů Rýn v plamenech proběhne letos v královském duchu, a to v rámci projektu 2009 - Rok astronomie pořádaného Organizací spojených národů. Romantický úsek řeky Rýna mezi Bonnem a Lincem se tradičně rozzáří první květnovou sobotu, která tentokráte připadá na 2. května.

Článek

Představte si teplý májový večer, projížďku lodí po vodách romantického Rýna lemovaného vinicemi, středověkými hrady a skvostnými zámky.

Najednou zaplaví oblohu tisíce světel a noc ohnivých kouzel začíná. Kolem hoří pochodně, nad hlavou se točí světelná kola, prohánějí se ohnivé ocasy a osvětlují malebné kulisy po obou stranách řeky v délce třiceti kilometrů mezi městy Bonn a Linec.

Na tuto pohádkovou trasu se vydává lodní konvoj čítající na  šedesát plavidel, v každém městečku jej vítají ohňostroje. Celá slavnost vyvrcholí v Bonnu hodinu před půlnocí, kdy je spuštěna velkolepá světelná show připravená mistry z oboru. Dokonalost celé atmosféře dodává stylový hudební doprovod.

Letošní ročník bude královský

V rámci projektu OSN 2009 - Rok astronomie byli pozváni prvotřídní pyrotechnici od anglického dvora, kteří u příležitosti čtyřstého výročí Galileových astronomických objevů vykouzlí na obloze barevné planety a hvězdy a dodají romantickému údolí zcela nový ráz.

Při této příležitosti poskytuje bonnské turistické informační centrum zvýhodněné balíčky s ubytováním a projížďkou lodí z Bonnu do Lince a zpět, zpestřenou uvítací skleničkou šampaňského a slavnostní večeří o třech chodech. V ceně balíčku je zahrnuta také Bonnská uvítací karta (Bonn Region WelcomeCard) na 48 hodin.

Více informací o ubytování na www.bonn-region.de a o dopravě na www.germanwings.com. V rámci České Republiky Germanwings létají z Prahy do Kolína nad Rýnem/Bonnu a zpět sedm dní v týdnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám