Hlavní obsah

Na balkóně Romea a Julie ve Veroně budou znít svatební sliby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Verona

Z italské Verony pochází nejslavnější shakespearovská milenecká dvojice Romeo a Julie. Radní města teď přichází s novým projektem, podle něhož budou mít novomanželské páry možnost vyměnit si slib věrnosti na slavném balkóně, ze kterého prý Julie ke svému Romeovi promlouvala.

Foto: Profimedia.cz

Balkón Romea a Julie

Článek

Podle radního Daniela Polata, který má na starosti turistický ruch, se Verona hodlá stát "svatební metropolí" a konkurovat ostatním oblíbeným místům svatebních ceremoniálů ve světě.

"Chystáme se nabízet celý turistický balíček, jak se to dělá v Las Vegas," řekl Polato místnímu tisku. "Je to způsob, jak využít uměleckého dědictví města ke zvýšení turistického ruchu."

Povolení k sňatku vyjde cizince draho

Privilegium vstupu do manželství na místě, kde se Romeo v Shakespearově hře dvořil Julii, ale nepřijde levně. Jen samo povolení ke sňatku přijde obyvatele Verony na 600 eur (téměř 16 000 korun), svatbychtivé z okolí na 700, obyvatele zemí Evropské unie na 800 a "neunijní" páry na 1000 eur. A to ve srovnání s 50 eury (asi 1300 korun), které se v Itálii platí za běžnou civilní svatbu.

Anketa

Kde byste si přáli mít svatební obřad?
v Benátkách
11 %
v Neapoli
1,9 %
ve Veroně
4,2 %
v Paříži
15,5 %
v Barceloně
1,5 %
ve Vídni
1,5 %
v Česku na úřadě
2,7 %
v přírodě
27,7 %
na hradě
14 %
v kostele
14,4 %
na lodi
5,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 264 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám