Hlavní obsah

V Dubaji hrozí milencům za líbání pokuta či vězení

– Dubaj

Objímat se, držet se za ruku, tančit nebo hlasitěji provozovat hudbu na veřejnosti se v Dubaji považuje za nevhodné chování. Vláda emirátu vydává nové směrnice, které postihují podobné nevhodné projevy. Výjimku tvoří manželské páry, které mohou svoji náklonnost v rámci možností projevovat i na veřejných prostranstvích.

Článek

Podle listu Al-Imárát al-Júm vyzvala dubajská vláda obyvatelstvo emirátu, které tvoří z více než 80 procent cizinci, aby respektovalo muslimské tradice a vyhýbalo se chování, jež by bylo možno považovat za nevhodné.

Pravidla platí všude

Pravidla, která platí pro všechna veřejná prostranství, zahrnují zákaz jakéhokoli obnažování, tance, provozování příliš hlasité hudby, líbání mezi mužem a ženou a dokonce i zákaz držet se za ruku, pokud nejde o manžely.

Jakékoli porušení těchto předpisů může vést k trestu vězení, napsal list. Pokuta nebo i vězení podle těchto směrnic hrozí také tomu, kdo bude přistižen pod vlivem alkoholu, byť i v malém množství, mimo místa, kde je alkohol povoleno podávat.

V muslimském Dubaji, jednom ze sedmi Spojených arabských emirátů, se zahraniční obyvatelstvo skládá především z levných pracovních sil pocházejících z Asie, ale také z přistěhovalců ze Západu.

Emirát dosud toleroval velkou volnost

Na rozdíl od většiny monarchií v Perském zálivu emirát až dosud toleroval poměrně velkou volnost v oblékání. Rovněž jsou zde desítky hotelů, kde se alkohol legálně podává v barech a klubech.

Několik incidentů, jako bylo vypovězení nesezdaného britského páru, jenž se prohřešil sexuálním stykem na pláži, ale ukázalo, jak je často obtížné soužití západní a domácí kultury.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám