Hlavní obsah

Trojská botanická zahrada přivítá jaro s Lucií Bílou a Aňou Geislerovou

Novinky, kaz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přichází jaro a také Botanická zahrada v Praze-Troji chystá několik zajímavých akcí. Mezi ně patří zahájení projektu Kořeny osobností v botanické zahradě a oslava prvního jarního dne, kdy bude vstup do zahrady zdarma.

Článek

Projekt Kořeny osobností ve čtvrtek 12. března ve 14 hodin zahájí zpěvačka Lucie Bílá a herečka Aňa Geislerová, jež vysadí ve skleníku Fata Morgana dva ohrožené druhy orchidejí. Sadbou svých rostlinek dají pomyslně za vznik speciální stezce osobností v Botanické zahradě hlavního města Prahy. 

Rostliny se nebudou přímo vysazovat, ale přivazovat dámskými punčochami. Což není neobvyklé, orchideje se takto připevňují ke kmenům stromů běžně.

První jarní den vstup do botanické zahrady zdarma

21. březen je na celém světě oficiálně prvním jarním dnem, kdy se probouzí příroda, rodí se mláďata, rozkvétají první rostliny a stromy. Příroda nám po dlouhé zimě ukazuje svoji krásu.   

Botanická zahrada v Troji si tento den vybrala symbolicky a připravila pro všechny návštěvníky dárek. 21. března mají všichni návštěvníci vstup zdarma nejen do venkovních, ale i do vnitřních expozic, tedy i do skleníku Fata Morgana a výstavních prostor.

Zpestřením je také probíhající výstava historického zahradnického nářadí s různými typy květináčů a pěstebních nádob, nádoby na zalévání, různé vozíky určené na přepravu zahradnických výpěstků a materiálů. Až do konce března jsou venkovní expozice plné rozkvetlých drobných cibulovin, slivoní a magnolií. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám