Hlavní obsah

V Praze otevřou kultovní rockovou kavárnu Hard Rock Cafe

V dubnu se otevírá slavná rocková kavárna Hard Rock Cafe (HRC) také v Praze. Tři patra historické budovy domu U Rotta nabídnou restauraci pro téměř 400 osob, dva bary, obchod a klub. Na ploše 1900 metrů čtverečních bude kavárna největším Hard Rock Cafe v Evropě. Mezi tradičními putovními artefakty zde návštěvníci naleznou péřové boa Gwen Stefaniové, džíny Bono Voxe a mnoho dalšího.

Foto: Profimedia.cz

Síť kaváren Hard Rock Cafe je typická svými putovními artefakty.

Článek

Do Prahy doputují i další memorabilie, například kytara Boba Dylana, kalhoty Elvise Presleyho, sako Erika Claptona nebo  blánu z bicích podepsanou členy skupiny Iron Maiden. Oznámila to Daniela Chovancová z agentury Euro RSCG. 

Erik Clapton jako zakladatel sbírky

Právě Erik Clapton je považován za zakladatele sbírky. V londýnském HRC si chtěl trvale rezervovat stůl, a tak nad něj nechal pověsit svou kytaru. O týden později vedle ní přibyla kytara Peta Townshenda ze skupiny The Who s poznámkou "Moje je stejně dobrá jako jeho. S láskou Pete". Sbírka artefaktů pravidelně rotujících po celém světě dnes čítá na 70 tisíc kusů.

HRC už přes 37 let nabízí klasickou americkou kuchyni v rokenrolové atmosféře. Stejně jako v ostatních městech i v Praze najdou návštěvníci výrobky určené pouze pro tamější obchod. "Jejich design je na první pohled inspirován geniem loci tohoto města a nelze je zakoupit nikde jinde," uvádí se v tiskové zprávě.

:. Kavárna bude sídlit ve známém domě U Rotta.foto: Profimedia

Řetězec se chystá také spolupracovat s místními charitativními organizacemi. Celosvětově společnost podporuje například boj proti rakovině prsu.

Vlastníkem HRC je společnost Hard Rock International, jejímž majitelem je od roku 2006 floridský indiánský kmen Seminolů. Společnost například stále zaměstnává svou první servírku - Ritu Gilliganovou, jež v současné době působí jako kulturní atašé společnosti a mimo jiné zaučuje personál po celém světě. Lovely Rita, jak jí říkají, je nositelkou řádu za zásluhy o rozvoj turistiky v Británii, který jí udělila královna Alžběta II.

Tento rok se společnost Hard Rock International chystá v Evropě otevřít ještě jednu pobočku, a to v Polsku. Od léta budou mít Poláci možnost zavítat do Hard Rock Café v Krakově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám