Hlavní obsah

Z pražského Staroměstského náměstí se stane jarmark

Právo, če

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Staroměstské náměstí se promění v jarmareční tržiště a ve středu v 16 hodin na něm začnou velké masopustní hody, které potrvají až do příští středy. Centrum nejprve ovládne průvod masek, který vystřídají folklorní soubory a tzv. pepíkovské písně s doprovodem harmoniky.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Masopusty se stávají v Praze již tradicí.

Článek

„Oslavy jsou v poněkud netradičním termínu, kdy už se vlastně držel půst. Věřím, že masopustní prodloužená zaujme i ctitele tradic a lidových radovánek a že staročeských lahůdek si užijí o něco déle, než bývá zvykem,“ řekl Libor Votruba ze společnosti Taiko, která masopust pořádá.

Devět prodejních stánků nabídne návštěvníkům vybrané pochoutky, jako například grilované vepřové šunky, staročeské cmundy a také zabijačkové speciality. V pátek, sobotu a v neděli vždy v pravé poledne zavítá na tržiště řezník a předvede, jak se tradiční vepřové pochoutky připravují. Čerstvé lahůdky si lidé budou moct koupit.

:. Karnevalový průvod Prahoufoto: Právo/Dorian Hanuš

Reklama

Související články

Masopust a období karnevalů je tu

Aby nám pauza v kalendáři, která je mezi Vánocemi a Velikonocemi, nepřipadala dlouhá a nudná, můžeme se zabavit návštěvou karnevalu. Od toho je masopust.

Výběr článků

Načítám