Hlavní obsah

OBRAZEM: Plánovaný vesmírný hotel Galactic suite má už 38 rezervací

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už za tři roky se otevře turistům vesmírný hotel Galactic suite. Pobyt v něm bude stát tři milióny eur, tj. 87 miliónů korun. Cena mimo jiné zahrnuje i 18 týdenní výcvik před odletem na jednom z Karibských ostrovů a celé čtyři dny pobytu ve vesmírném hotelu. V současné době má hotel 38 fixních rezervací.

Článek

Vesmírný hotel Galactic suite se bude pohybovat po oběžné dráze 450 km na zemským povrchem. Rezervaci již potvrdilo 38 lidí, z toho je nejvíce z USA (8), Spojených arabských emirátů (7) a další jsou ze Španělska, Číny, Ruska, Austrálie a Jižní Ameriky.

Moduly hotelu jsou prosklené, takže mohou po celou dobu turisté sledovat pod sebou zeměkouli. Hotel Galactic suite se bude pohybovat rychlostí 30 000 km/h a obletí tak kolem zeměkoule 15 krát za den. Turisté mohou sledovat východ i západ slunce několikrát denně. 

:. Start rakety    Foto: Galactic Suite

:. Orbitální stanice     Foto: Galactic Suite

Návštěvníci si také vyzkoušejí stav beztíže a nezapomenutelným zážitkem pro ně bude i koupání ve stavu beztíže. To bude probíhat ve speciální nádobě naplněné 20 litry vodních bublinek.

"Společnost Galactic Suite Project byla založena v Barceloně v lednu roku 2007 a zaměstnává řadu leteckých odborníků i expertů v astronautice, vědců i průmyslových inženýrů z celého světa," vysvětluje Tomio Okamura, člen prezidia a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

:. Vesmírný hotel inspirovaný orbitální stanicí  Foto: Galactic Suite

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám