Hlavní obsah

VIDEO: Švýcarský iglú hotel zve na netradiční ledovou dovolenou

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste-li milovníky sněhu a ledu ve všech podobách, navštivte ledovou vesnici ve švýcarském Davosu. Nejenom, že si zde skvěle zalyžujete, ale ubytovat se můžete v hotelu z ledu.

Článek

Iglú vesnici tvoří osmnáct staveb z ledu. Hotel nabízí různé úrovně ubytování. Vybrat si můžete klasický pokoj pro šest osob i romantické apartmá pro dva. Ceny se pohybují od 90ti euro za osobu a noc. Interiér je celý z ledu. Ledové postele zahřívají deky a kožešiny a teploty v hotelu se pohybují dva stupně okolo nuly.

Někoho logicky přepadne obava, že v ledovém království si dovolenou pořádně neužije, protože musí nevyhnutelně nastydnout, ne-li zmrznout. Pro takové případy nabízí hotel wellness centrum, kde si můžete dopřát horkou lázeň nebo saunu.

:. V iglů kapli můžete uzavřít sňatek. Foto: www.iglu-dorf.com.

:. Věnovat se můžete různým aktivitám, například horolezectví. Foto: www.iglu-dorf.com.

Komplex je doplněn barem a restaurací, která nabízí tradiční švýcarské pokrmy jako je například fondue. Celý komplex je vyzdoben ledovými sochami a nechybí ani "chrám", kde mohou páry uzavřít manželství pevné jako zdejší ledové stěny.

Iglú správci hotelu staví pomocí nafukovacích balónů. Na ně se frézou nastříká sníh a po tom, co led ztvrdne, se balón odstraní a na řadu přijdou upravovací a zdobící práce.

Návštěvníci komplexu mohou kromě tradičních zimních sportů využít i atrakce, které iglú vesnice nabízí. Jako správní Eskymáci se zde hosté prohánějí na psích spřeženích a na sněžnicích. Po náročném dnu se potom spokojeně sejdou na kus řeči v restauraci a zalezou si do dek na svých ledových postelích.

:. Objednat si můžete speciální romantické iglú. Foto: www.iglu-dorf.com.

:. V restauraci si kabát neodložíte. Foto: www.iglu-dorf.com.

:. Apartmá pro zamilované. Foto: www.iglu-dorf.com.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám