Hlavní obsah

Thajsko ruší vízové poplatky, levnější jsou letištní taxy i hotelové pobyty

Novinky, lap
BANGKOK

Thajská vláda reaguje na velký úbytek turistů způsobený protivládními demonstracemi, které vyvrcholily blokádou letiště v Bangkoku. Přijala nová opatření, která je mají přilákat zpět. Plánuje zrušit poplatky za víza, hotely zlevňují pobyty na polovinu běžných cen a levnější jsou také letištní poplatky.

Foto: Bohuslav Borovička , Právo

Turisté mohou využít tříměsíčního období, kdy se nevybírají poplatky za thajská víza.

Článek

Thajská vláda odsouhlasila opatření na podporu turistiky v Thajsku. Reaguje tak na prosincové ochromení leteckého spojení s Thajskem, v jehož důsledku poklesl počet turistů během období prosince až března. Nyní se čeká, až rozhodnutí vlády podepíše thajský král, což by mělo být v nejbližší době a poté by okamžitě vstoupilo v platnost.

Turisté mohou využít tříměsíčního období, kdy se nevybírají poplatky za thajská víza. Češi tak ušetří 600 Kč (1000 bahtů). Mezi další opatření patří snížení vstupného ve všech národních parcích. Navíc se zlevní také letecké poplatky za přistání a parkování letadel na všech významných thajských letištích.

:. Snímky s demonstranty na letišti obletěly celý svět.foto: ČTK/AP

Dalším lákadlem pro turisty je zlevňování pobytů. "Během února a března snižují tří a čtyřhvězdičkové hotely ceny za pobyt na polovinu běžných cen," sdělil Tomio Okamura, člen prezidia a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

Thajsko spolu s Kubou a Spojenými arabskými emiráty patří k trojici nejpopulárnějších českých exotických destinací. Ročně navštíví tuto zemi 17 000 českých turistů. 

Země patří i mezi významné světové turistické destinace a je značně závislá na příjmech z cestovního ruchu. Minulý rok navštívilo Thajsko 14,8 miliónu zahraničních turistů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám