Hlavní obsah

VIDEO: Pražský hotel vyhrál prestižní anketu o nejluxusnější hotel světa

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Pražský hudební hotel Aria zvítězil v prestižní anketě nezávislého cestovatelského server Tripadvisor v kategorii Nejluxusnější hotely světa. Vloni se v této anketě nejlépe umístily hotel U Zlaté Studně a Le Palais. Letos tyto hotely však na celé čáře předčil butikový hotel Aria, když jako první český hotel v historii tuto nejprestižnější kategorii ovládl.

Článek

Pražský hudební hotel Aria, který se nachází v ulici Tržiště na Malé Straně a takřka sousedí s americkou ambasádou, se stal v uvedené anketě nejluxusnějším hotelem Evropy i celého světa. Není však jediným zástupcem ČR, potažmo Prahy, který se na žebříčku umístil. Do první padesátky se ještě vešel Ventana Hotel se svou 33. příčkou, Hotel Le Palais na 41. místě a s kulatou padesátkou The Icon Hotel.

Mnoho ocenění získal také útulný hotýlek U Zlaté Studně, který je sesterským hotelem Arie. Probojoval se na třetí místo mezi skrytými klenoty světa a na druhé mezi klenoty Evropy.

Umění na každém kroku

Již při vstupu do butikového hotelu Aria vás osloví zmenšenina koně, který je znám z Myslbekovy sochy sv. Václava na Václavském náměstí. A umění na vás sálá doslova z každého kroku, a to i na talířích hotelové restaurace CODA. Na šestnácti typech talířů naleznete známé hudební osobnosti v podání karikaturisty Josefa Blechy.

Ve vstupní hale zaujme také mozaiková dlažba znázorňující starobylou hudební partituru. Koncertní křídlo Petrof v zimní zahradě pravděpodobně nikoho v hudebním hotelu nepřekvapí, zvláštní by spíše byla jeho nepřítomnost. Z haly je to pouhý krok do útulného hudebního salónu, který je takříkajíc vlajkovou lodí hotelu.

:. V romantické knihovně s krbem si můžete k hudbě vychutnat doutník i sklenku kvalitního alkoholu.

:. Hudební tóny provází hotel doslova na každém kroku.

Ubytovat se zde a nevychutnat si úplný klid knihovny s krbem je skutečný hřích. Hudební ředitelka hotelu Ivana Stehlíková pak hostům pomáhá s výběrem hudby, kterou by ve skrytu duše chtěli u četby poslouchat. Zdejší fond nabízí několik tisíc CD a stovky hudebních DVD.

Pořadí deseti nejluxusnějších hotelů světa
hotelměstozemě
1. Aria HotelPrahaČeská republika
2. Layana Resort and SpaKo LantaThajsko
3. Villa Marsili HotelCortonaItálie
4. Los Altos De Eros*TamarindoKostarika
5. The CavesNegrilJamajka
6. Mykonos Grand Hotel & ResortMykonosŘecko
7. The Ritz-CarltonBerlínNěmecko
8. Cape Heritage HotelKapské MěstoJihoafrická republika
9. Seven Stars ResortProvidencialesostrovy Turks and Caicos
10. Quinta da Bela VistaFunchalPortugalsko
*pozn: hotel Los Altos De Eros v Kostarice se loni umístil jako první, naopak vítězný pražský hotel loni mezi stovkou nejluxusnějších hotelů vůbec nefiguroval.

Sedmero apartmánů pro nejnáročnější

Ideální relaxaci poskytuje Vrtbovská zahrada, do které má hotel v letních měsících přímý vstup. Ve večerních hodinách jsou pak hoteloví hosté jediní, kdo se smí krásami této zahrady, která je i na seznamu UNESCO, kochat.

:. Hotel Aria z Vrtbovských zahrad.

:. Myslbekova socha koně shlíží na vstup do hotelu.

Co se týče ubytování, naleznete v hotelu celkem 52 pokojů. Ty nejnáročnější hosty uspokojí zejména sedmero apartmánů. Opravdovou špičkou jsou pak apartmá Mozart, které je velmi světlé a nabízí krásný výhled do Vrtbovské zahrady, a loftové apartmá Billie Holiday. Je sice méně prosvětlené, ale je velmi prostorné a zajímavě zpracovaný strop mu dodává výjimečnou atmosféru. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám