Hlavní obsah

Plavby Karibikem jsou Čechům blíže než kdy dříve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okružní plavby Karibikem jsou pro bohaté Američany už možná jedno velké klišé, Čechům se k nim ovšem v tomto roce otevře krásně vyšlapaná cesta. Od dubna totiž začne do Miami létat přímá linka z Prahy a právě z tohoto floridského přístavu vyráží velké množství lodí na okružní plavby. Vzhledem k finanční krizi je navíc možné sehnat několikadenní plavbu v přepočtu jen za pár tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Dříve byly plavby jen několikatýdenní, nyní můžete vyrazit třeba jen na čtyři dny.

Článek

Okružní plavby po Karibiku byly vždy výsadou bohatých Američanů, kteří si na týdny dlouhých plavbách dopřávali odpočinku a veškerého luxusu, které tyto exotické cesty skýtají.

Časy se ovšem mění a s finanční krizí přišel najednou velký nedostatek těch, kteří by za něco podobného utráceli hříšné peníze. A právě proto se objevily nabídky, které zní českým uším jako balzám na duši.

Provozovatelé okružních jízd se tak musí zaměřit na jinou klientelu. Dříve bylo nemyslitelné, že by podobná plavba trvala méně než týden, standardní cesty trvaly týdnů hned několik.

Nyní už však můžete do Karibiku vyrazit na lodi třeba jen na čtyři dny. Třikrát se vyspíte na moři a už budete zpět na pevnině. Tato nabídka se objevila již dříve, teprve letos se ale stala obrovským hitem.

:. Okružní plavby po Karibiku jsou velmi romantické.foto: Profimedia

Jaké jsou tedy v Miami možnosti? Když se snažíte, tak seženete neuvěřitelné last minute nabídky. Pokud se spokojíte s tím nejzákladnějším pokojem, tak zaplatíte za šestidenní plavbu, která vás zavede až k Bahamám, necelých 300 dolarů (6400 korun) na osobu.

Akční nabídky a slevy

Okružní jízdy Norwegian Cruise Line se začaly již v roce 2004 specializovat na kratší plavby, které trvají opravdu pouze po tři noci. Tento rychlý únik z Miami slaví velký úspěch stejně jako nabídka Carnival Corp. Tato společnost nabízí ubytování ve vyšší kategorii za stejnou cenu, jakou dříve zájemci zaplatili za tu nejnižší.

:. Plavby po Karibiku se stávají stále dostupnějšími.foto: Profimedia

"Zákazníci chtějí za své peníze něco vidět a hledí na to, kolik utratí. Na to jsme museli letos začít silně reagovat. Kratší a levnější cesty do Karibiku se jednoduše prodávají nyní lépe. Je jasně patrný pokles zájmu o ty delší a luxusnější plavby," uvedl ředitel firmy Carnival Corp Howard Frank a dodal, že jejich nejlevnější čtyřdenní cesta k Mexiku a okolo Baham se dá sehnat už od 209 dolarů (4400 korun).

Objednávat dopředu není nutné

A objednávky? S těmi si dělat starost nemusíte, jestliže se dříve některé luxusní plavby objednávaly šest až osm měsíců dopředu, tak nyní není problém sehnat výlet, jehož začátek je naplánován na následující den. Některé last minute nabídky vám ušetří až 50 % ceny zájezdu.

Reklama

Související témata:

Související články

Belize: podmořský i pozemský ráj

Belize je poměrně malou zemí, ležící na východním pobřeží Střední Ameriky. Sousedí s Guatemalou, Mexikem a také s Karibským mořem. Hlavní turistickou atrakcí...

Výběr článků

Načítám