Hlavní obsah

Na veletrzích bude Prahu reprezentovat Karlův most a Staroměstské náměstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na veletrzích cestovního ruchu ve světě budou Prahu propagovat expozice představující Karlův most a Staroměstské náměstí. Stánky se představí na veletrzích v Paříži, Petrohradě, Londýně a Tchaj-peji. Magistrát chce prezentacemi přilákat zahraniční návštěvníky. Novináře o tom informoval radní pro oblast kultury a cestovního ruchu Milan Richter (ODS).

Foto: Miroslav Sova, Právo

Prezentace Prahy je významná díky českému předsednictví v Evropské unii, které dává příležitost ke zviditelnění hlavního města.

Článek

Hlavním cílem je podle radního podpořit turistiku, která kvůli ekonomické krizi začíná stagnovat. "V roce 2009 je prezentace Prahy pro zahraniční veřejnost zvláště významná, protože předsednictví Evropské unii v první polovině roku dává velkou příležitost ke zviditelnění hlavního města v oblasti cestovního ruchu," uvedl Richter.

Radní předpokládá, že letos by mohlo do Prahy přijet hodně turistů především z Číny a Tchaj-wanu. "Proto je nutné nepodceňovat jakoukoli možnost prezentace v těchto zemích," podotkl Richter.

Menší prezentace magistrát plánuje na stáncích agentury CzechTourism například v Itálii, Španělsku nebo Německu. Prahu bude jejich provoz stát 9,5 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Zimní procházka Prahou po zákoutích Malé Strany

Víkend je vhodný k procházce známými a oblíbenými místy i těmi, která většinou lidé často míjejí a kterých si v běžném denním stereotypu ani nevšimnou. Na naší...

Výběr článků

Načítám