Hlavní obsah

OBRAZEM: Londýnské červené autobusy změní design

Novinky, lap
LONDÝN

Od července do září mohli lidé i designerské firmy posílat své návrhy pro nový design londýnských autobusů. Soutěž byla přístupná úplně každému, kdo měl představu o tom, jak by mohly vypadat autobusy v ulicích Londýna. První prototyp nových autobusů by měl jezdit po ulicích v roce 2011, o vítězství se dělí dva návrhy.

Článek

V Londýně o obdrželi více než 700 příspěvků z pěti kontinentů. Rada rozhodčích byla ohromena kreativitou a vynalézavostí, které předváděli lidé v obou kategoriích - designový a snový autobus.

„Když jsem zahajoval soutěž, vybízel jsem lidi ke vkusnému a nápaditému designu, který by vystihoval Londýňany. Z celého světa pak přicházely opravdu neobyčejné nápady. Nyní máme dva společné vítěze, dva ohromující designy, které mohou být předloženy a vyráběny jako věrné ikony autobusů Londýna z 21. století,“ říká starosta Londýna Boris Johnson.

Cílem bylo získat nový návrh autobusu pro 21. století

Cílem soutěže bylo získat rozsah kreativních nápadů pro nové londýnské autobusy 21. století. Nejlepší designy a koncepty poslala porota do autobusové výrobny, kde dostanou konečnou podobu.

O vítězné podobě tradičního dubledeckeru by se mělo rozhodnout letos a první prototyp nových autobusů by měl vyjet do ulic Londýna v roce 2011.

:. Jeden ze dvou prvních oceněných návrhů od firmy Aston Martin and Foster + Partners, UK Foto: Transport for London

:. Druhý z prvních dvou oceněných návrhů od firmy Capoco Design Ltd, UK

Foto: Transport for London

:. Návrhy posílaly také děti. Oceněný návrh Olivii Carrier, UK

Foto: London for Transport

Reklama

Související témata:

Související články

Turisté nejčastěji bloudí v Londýně

V Londýně zabloudí více lidí než kdekoliv jinde. Podle výzkumu je Londýn metropolí, která je nejtěžší pro orientaci. Do první pětky nejkomplikovanějších...

Výběr článků

Načítám