Hlavní obsah

Horské areály lákají českého lyžaře na pohodlí a výhodné slevy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina skiareálů v Česku je připravena i na mírnou zimu – investice do sněžných děl byly nemalé, přesto se málokde zdražuje. Provozovatelé navíc připravili pro lyžaře i zajímavé cenové nabídky.

Foto: Petr Marek, Právo

Horské areály se snaží přilákat lyžaře na slevy i speciální služby.

Článek

Nalákat zákazníky na skipasy, které jsou i vícedenní nebo rodinné, se už od loňska snaží ve Ski areálu v Mostech u Jablunkova na Frýdecko-Místecku. „Provozujeme i bezplatnou úschovnu batohů nebo uzamykatelné stojany na lyže,“ říká jeho zaměstnankyně Taťána Lasotová.

To v dalším z beskydských lyžařských středisek, na Bílé, k rodinným balíčkům ještě nepřistoupili. „Je to ale zřejmě otázka času, kdy i toto nachystáme,“ připustil Jaroslav Vrzgula, vedoucí areálu SKI Vítkovice Bílá. Mají ale slevy, které v nadcházející lyžařské sezóně mohou využívat školy a důchodci.

„Těm, kterým je pětašedesát let a více, účtujeme vlastně dětské vstupné,“ dodal. Lyžařský areál na Klínovci (1244 m) v Krušných horách, který může na dvou lanových dráhách a deseti vlecích za hodinu obsloužit téměř osm tisíc lyžařů, připravil pro letošní sezónu několik slevových balíčků. „Zavedli jsme rodinné karty,“ uvedl Martin Píša ze společnosti EPK, která areál na Klínovci provozuje.

„Čtyřčlenná rodina nemusí za jedno dítě platit a tříčlenná má na dítě nárok na slevu padesát procent,“ říká Píša s tím, že další systém slevových karet připravil areál ve spolupráci s městy Klášterec nad Ohří a Kadaň.

Skibusy i levné vlaky

Skibusy jsou ostatně už řadu let oblíbenou variantou dopravy zájemců o lyžování z velkých měst do horských areálů. Na severu Moravy organizuje dopravu lyžařů do hor firma Veolia Transport Morava. Letos vyjedou první skibusy v sobotu 20. prosince z Ostravy a zamíří do Jeseníků. O dva dny později pak zahájí pravidelnou dopravu do Beskyd.

„Jízdenka je o korunu nebo dvě dražší než běžná linková doprava, přesto se jedná o ztrátovou záležitost,“ přiznal Jarmil Vašíček, zástupce vedoucího obchodní oblasti Ostrava společnosti Veolia Transport Morava.

Jedinou vlekařskou společností z Krkonoš přepravující lyžaře ze vzdálenějších míst Česka je Snowhill vozící pasažéry do svých areálů v Herlíkovicích u Vrchlabí, Jablonci a ve Vysokém nad Jizerou pravidelnými skibusy především z Prahy.

Lyžařské areály se snaží nalákat návštěvníky i speciálními slevami na železniční dopravu. Lipenský Skiareál nabízí ve spolupráci s Českými drahami speciální spoje Yetti.

Reklama

Související témata:

Související články

Lyžařské tipy na poslední adventní víkend

Velké oteplení nepřeje lyžařům a milovníkům sněhových radovánek. Přesto na českých svazích zůstává sníh a některé lanovky jsou stále v provozu. Nejvíce sněhu...

Výběr článků

Načítám