Hlavní obsah

OBRAZEM: Pět nejexotičtějších a nejluxusnějších hotelů světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když pravidelně cestujete, vždy určitě porovnáváte, zda byla vaše předchozí dovolená lepší či horší. Nemalý vliv na to jistě má i kvalita ubytování. Pětice hotelů, kterou vám představíme, je tak trochu ve výhodě. Většinou nabízí něco tak výjimečného, že nemáte s čím porovnávat a nebo je jednoduše ve své lokalitě nejlepší.

Článek

Uvažovali jste už, že byste chtěli navštívit hotel, ze kterého by se vám ani nechtělo vycházet ven? Pokud ano, potom bude těchto pět hotelů pro vás delikátní pozvánkou a ochutnávkou. O nejluxusnějších hotelech informoval český magazín VIPmag.

Burdž al-Arab, Dubaj, Spojené arabské emiráty

Nemůžeme jinak, než začít nejluxusnějším hotelem na světě. Burdž al-Arab nabízí 202 úžasných apartmánů, každý z nich má dvě podlaží. Nejmenší z apartmánů má 170 metrů čtverečních, největší pak nabízí neuvěřitelných 780 metrů čtverečních. Většina apartmánů je velmi světlá a prosklená od podlahy až ke stropu. Výhled na Arabský záliv bere dech.

:. Hotel Burdž al-Arab nemá ve světě konkurenci.

Luxus a dokonalost je v tomto hotelu posunuta na docela jinou úroveň. Elektronicky ovladatelné závěsy, obrovské plazmové televize či vybavení koupelen značkou Hermes potěší asi každého. Stejně tak si můžete v každém apartmá vybrat ze 13 druhů polštářů. To všechno spadá do standardně poskytovaných služeb.

Hotel Lebua, Bangkok, Thajsko

Na jedné z majestátních budov v Bangkoku, Státní věži, se nachází hotel Lebua. Je tak ideální základnou, ze které můžete pozorovat ruch velkoměsta. Ze všech apartmánů se naskýtá vzrušující výhled na celý Bangkok a řeku Chao Phraya. Moderní výzdoba odráží místní kulturu, je totiž kombinací tradičního thajského umění a moderní západní architektury.

:. Hotel Lebua v Bangkoku nabízí výjimečný výhled a skvělou atmosféru.

Jedním z největších lákadel hotelu jsou restaurace a bary. Jsou to Sirocco, Breeze, Mezzaluna a Distil. Zatímco restaurace Sirocco a Breeze servírují středozemní a asijskou mořskou kuchyni, Mezzaluna nabízí posezení nad italskými vybranými jídly. V příjemném baru jménem Distil najdete také ústřicový a sushi bar, ke kterému patří salónek na terase, uzpůsobený pro posezení s doutníkem.

Grand Hyatt, Šanghaj, Čína

Do hotelu Grand Hyatt v Šanghaji, který zabírá 35 nejvyšších pater 88poschoďového mrakodrapu Jin Mao Tower, přijíždějí lidé z daleka široka. Při správném osvětlení připomíná prostor hotelu kosmický raketoplán mířící vzhůru. Abyste se dostali do hotelu Grand Hyatt, nejvyššího hotelu na světě, musíte nastoupit do výtahu, kde je tlak upraven tak, abyste si při stoupání nepoškodili sluch.

:. Hotel Grand Hyatt Šanghaj nabízí mimo jiné i nejvýše položený bazén na světě.

Vstupní hala je na 54. poschodí, ale to pravé vzrušení začíná až o dvě patra výše. Vystoupíte z výtahu přímo do kuželovitého átria, které zlatě žhne díky tomu, že se nad ním klene 33 vyšších pater; 88. poschodí hotelu pak představuje jakousi pozorovací plošinu s výhledem na futuristickou siluetu Šanghaje a je odtud i pozoruhodný pohled dolů na dění v hotelovém atriu o 33 poschodí níže.

Koupání v nejvýše položeném bazénu na světě, který je obklopen okny v 57. poschodí, se podobá stavu beztíže mezi mraky venku za skly. Když padne noc, nejžádanějšími obrazy města jsou ty, které uvidíte v Cloud 9, hale na 87. poschodí, s výhledem na čtvrť Bund, čluny na řece Huangpu a světla Šanghaje.

Hotel Legends, Grand Gaube, Mauricius

V anketě serveru Tripadvisor získal hotel ocenění nejromantičtější hotel na světě a zcela jistě si ho zaslouží. Má k tomu také ty nejlepší předpoklady. Na Mauriciu je totiž těžké najít místo, které by nebylo romantické. Luxusní hotel je zasazen v malebném prostředí na severovýchodním pobřeží ostrova nedaleko vesničky Grand Gaube.

:. Hotel Legends na Mauriciu krásně zapadá do tamější přírody.

Velkým luxusem je bazén o velikosti půl kilometru čtverečního, kterého se hned tak nenabažíte. Hotel je situován v klidné lokalitě, na uzavřeném poloostrově, v krásné tropické zahradě. Z areálu se vám nabízí okouzlující výhled na moře. Vlny lámající se o korálový útes poskytují i výraznou zvukovou kulisu.

Hotel Maison Souvannaphoum, Luang Prabang, Laos

Perfektním místem pro uvolnění a odpočinek je hotel Maison Souvannaphoum v Laosu. Objevte starověké chrámy a nechte se unést okouzlující krajinou Luang Prabang, která je chráněná UNESCO.

:. Maison Souvannaphoum Hotel v Laosu září exkluzivitou.

Každé ráno budete probuzeni harmonií zvonů a gongů znějících zpovzdálí. Takové ráno jistě vyvolává duchovní zamyšlení. Toto letovisko je sbírkou skvostných královských pokojů různých velikostí a stylů. Všechny jsou ale plně vybaveny moderními luxusními technologiemi. Bydlet v Laosu na takové úrovni je sen, který se vám bude zdát celou dobu vašeho pobytu.

Zdroj fotografií: archivy hotelů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám