Hlavní obsah

Výlet po stopách nejbrutálnějších hororů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávné Dušičky předznamenaly ponuré a chladné dny. Jedním z příznačných společníků do takového počasí je dobrý horor. Můžete si pustit video, nebo se vydat přímo po stopách strachu až do zámořské Ameriky. Většina stěžejních scén kultovních hororů totiž nebyla točena ve studiu, ale na skutečných místech.

Foto: Profimedia.cz

Hororové filmy jsou pro chladné zimní počasí ideální.

Článek

Záhada Blair Witch se točila na hřbitově

Všichni patrně znají film Záhada Blair Witch, kde skupinka studentů natáčela strašidelný dokument o legendě Blair Witch. Ač je příběh kompletně smyšlený, místo natáčení je skutečné. Jedná se o hřbitov, který se nachází v Burkittsville, asi 60 km od Baltimoru v Marylandu. Pokud si zde zaplatíte vstupné, můžete se vydat i na výlet do státního parku Seneca Creek, tedy „Black Hills“, kde se studenti ztratili a byli k smrti vystrašeni. O strašidelných místech vhodných pro turistiku informoval magazín VIPmag.

Schodiště z Vymítače ďábla

Dalším kultovním hororovým snímkem je Vymítač ďábla, tedy The Exorcist. Někteří ho dokonce považují za nejděsivější a nejznepokojivější horor vůbec. Většina tohoto filmu z roku 1973 se točila v sousedství Washingtonu D.C., v Georgetownu, včetně dvou strašlivých smrtících scén, které se odehrály na schodišti navozujícím pocit zla. Ve skutečnosti těchto 75 schodů na rohu Prospect Street a 36th Street NW využívají sportovní nadšenci ke svému zdraví prospěšnému cvičení.

:. Že byste se v tomto lese nebáli? A viděli jste Blair Witch?foto: Profimedia

Úsvit mrtvých v obchodním centru

Nákupní centrum MallMonroeville v Monroeville ve státě Pensylvánie, asi 10 mil od Pittsburghu, se zase proslavilo hororem z roku 1978, který se jmenuje Úsvit mrtvých. Tento film napsal a natočil George A. Romero, tedy vyhlášený "výrobce" oživlých mrtvol. Úsvit mrtvých je následníkem Romerovy klasiky, Noc oživlých mrtvol. Je to pokračování zaručené lidskosti, po předchozí náhlé přeměně mrtvých v kruté masožrouty. Přeživší se ve filmu schovávají právě ve výše zmíněném nákupním centru, kam se můžete podívat i vy.

Špatná pověst domu Dakota

V roce 1968 byl mimo jiné natočen film Rosemary má děťátko s Miou Farrowovou v hlavní roli. Hrdinka se s manželem přestěhovala do budovy jménem Bramford, tedy do nového bytu v New Yorku. Tam se však hlavní hrdinka stává terčem démonického spiknutí. Ve skutečnosti se dům Bramford jmenuje Dakota a stojí na severozápadním rohu 72. ulice, na západě Central Parku.

Tak jako tak byl tento dům postaven začátkem 80. let 19. století. Zdobená Dakota sdružovala pod svou střechou celý soupis známých osobností, z nichž rozhodně stojí za zmínku Andrew Carnegie, Judy Garlandová, Lauren Bacall a Leonard Bernstein. Historie budovy je plná podezřelých strašidel a špatné energie. Jako příklad jistě postačí fakt, že v Dakotě bydlel rovněž bývalý člen Beatles, John Lennon, který byl zastřelen venku před svým bytem v prosinci roku 1980.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám