Hlavní obsah

Největší ruské kolo na jižní polokouli nabízí výhled na celé Melbourne

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MELBOURNE

Největší ruské kolo na jižní polokouli se otevře na konci listopadu v australském Melbourne. Stane se tak třetím největším na celém světě, větší jsou jen London Eye v Londýně a Singapore Flyer v Singapuru. Obří ruské kolo dostalo jméno "Southern Star - Hvězda jihu". Southern star měří na výšku 120 metrů, má 21 klimatizovaných kabinek a jedno otočení trvá 30 minut.

Článek

Z nejvyššího bodu Southern Star návštěvník dohlédne až 40 kilometrů daleko. Nabízí se tak krásný pohled na město Melbourne. Kabinka je 5,7 m dlouhá a 3,7 metrů široká.

Stavba tohoto obřího "ruského kola" stála neuvěřitelných 100 miliónů australských dolarů, v přepočtu 1,3 miliard korun. Kolo postavila japonská firma Sanoya Hishino Meisho Corporation. Do každé z 21 klimatizovaných kabinek se vejde 20 osob.

:. Vizualizace ruského kola Southern Star Foto: thesouthernstar.com.au

 „Kabinky je možné si pronajmout i na svatbu nebo na pracovní jednání. Provozovatelé věří, že atrakce přiláká až 1,5 milliónů návštěvníků ročně,“ dodává Tomio Okamura, člen prezidia a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

Ruské kolo bude otevřeno denně od 10 do 22 hodin, celoročně 365 dní v roce a jedna 30 minutová jízda bude stát dospělého 29 australských dolarů (380 Kč) a dítě 17 australských dolarů (220 Kč).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám