Hlavní obsah

Nejvýjimečnější dovolené vhodné jako dárek k narozeninám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdy jindy by se měla plnit přání, než ve výjimečných dnech, kterými narozeniny nepochybně jsou? Darujte někomu dovolenou snů, nebo si sami vyberte z nabídky narozeninových cest. Není to totiž o tom, kde takovou dovolenou koupit, ale o tom, co opravdu chcete. Přinášíme několik inspirací z nabídky jedné britské cestovní kanceláře, které vás jistě nadchnou.

Foto: Profimedia.cz

Kvalitní dovolená nemusí spočívat jen ve válení u moře.

Článek

Ženy ocení zejména nákupy v Londýně, muži pak životní jízdu ve formuli 1. Toulky historií bájných Inků jsou naproti tomu vhodné pro všechny, kteří se nebojí chodit s batohem na zádech. Tipy na dovolené přinesl magazín VIPmag.

Londýnské módní dobrodružství

Královské pozemky, čaj o páté v Dorchestru, jízda v Bentley s vlastním šoférem a k tomu dárky z těch nejlepších butiků světa – takový je šestidenní výlet do Londýna.

Během putování tímto městem nebude chybět návštěva sídla rodu Spencerů, tedy místa, kde princezna Diana strávila své dětství. Ke gurmánským zážitkům bude patřit hostina v restauraci vyhlášeného Gordona Ramsayho v Claridge´s a rozhled ve světě módy uplynulých let rozšíří prohlídka muzea Victoria and Albert se soukromým průvodcem.

:. Londýnský restaurant Claridge´s Gordona Ramsayho ocení každý gurmán.foto: Profimedia

Největším lákadlem však nepochybně bude den strávený na nákupech s osobním nákupním asistentem. Na začátku tohoto dne pomůže vizážista oslavenci ujasnit, jaké barvy a odstíny se hodí k jeho pleti a k vlasům. Dále se už bude řídit vše dle narozeninových přání.

Spokojenost v srdci jistě zaručí vzorky z nejnovější módy haute couture a prêt-à-porter od nejlepších světových návrhářů. Celkový dojem z nové koupené kolekce nepochybně doplní i sladěná vkusná kabelka nebo perfektní boty. Stylovou tečkou za nákupy je návštěva klenotnictví, kde lze sehnat originály šperků.

Putování po stopách Inků

Nic neuspokojí při cestování natolik, jako objevování destinace po vlastních nohách. Nezbývá než si připravit pevné boty, sbalit si batoh a vypravit se na narozeninové dobrodružství za krásami Peru a starověkými ruinami bájných Inků.

Cíl, Machu Picchu, je vzdálen 82 kilometrů od výchozího bodu. První zastávkou na incké stezce jsou ruiny Llactapata, pro které jsou typické terasovité parcely vytesané v kopci. Vzduch je zde chladný, ale zato čistý a každá zákruta skrývá nové a nové pohledy a taje. Poté následuje říční údolí Kusichaca a sestup do horami lemovaného kempu Llulluchapampa. To je ideálním místem k nezapomenutelnému narozeninovému přípitku a k pohodlnému odpočinku.

:. Machu Picchu má nezaměnitelnou atmosféru.foto: Profimedia

Třetí den je zasvěcen hlavně Inkům a jejich tradiční práci s kamenem. Lákadly jsou zejména citadely Sayacmarca („Tajné město“) a Abra Phuyupatamarca („Město, které se dotýká mraků“). Doslova vrcholem výletu je Machu Picchu, jeden ze současných sedmi divů světa. Neopakovatelné mistrovství v umění se zde mísí s majestátností. Celý den se tu o oslavence bude starat soukromý profesionální průvodce. Zpáteční cesta pak vede vlakem z města Cusco.

Provence jako mix klidu a adrenalinu

Líná odpoledne na francouzském venkově, soumrak na terase v doprovodu lahodného vína a chutných šneků a obzor zastřený pohledem přes přední sklo rychlého vozu formule 1 – takovýto překvapivý mix klidného venkova a zběsilého pulsu nabízí osmidenní dovolená v Provence.

Nejdříve se oslavenec zabydlí ve vile ze 17. století, která nese jméno Le Pommier ("Jabloň"). Toto sídlo bylo dříve farmou na pěstování řeřichy potoční, dnes je to však soukromý ráj s renesančními stropy, krytou terasou a bazénem o velikosti 17 metrů. A k tomu zde kouzlí speciálně vybraný osobní kuchař pokrmy na přání.

:. Projížďka na okruhu formule 1 je nezapomenutelná.foto: Profimedia

Na programu může kromě lenošení být i prohlídka Avignonu s místním hostitelem nebo také let balónem nad údolím Luberon, což nabízí jednu z nejúchvatnějších podívaných. Klidný let ve vzduchu pak střídá speciální návštěva okruhu formule 1, kde bude oslavenec čestným hostem.

Řidiči i odborná posádka pomohou odhalit tajemství spojená s formulemi. Nato nasedne oslavenec do jednomístného Lotusu od značky Opel a absolvuje brzdný kurz. Po obědě a poučení o bezpečnosti se pak připojí k řidiči v upraveném dvoumístném závodním voze formule 1 a objede si tři úžasné okruhy v plné rychlosti.

Reklama

Související články

Nepodceňujte přípravu na exotickou dovolenou

Cesta za uskutečněním snu se může proměnit v peklo. Stačí k tomu jen málo. Nenechat se pro jednotlivé oblasti světa naočkovat a nevzít s sebou repelenty. Jedno...

Výběr článků

Načítám