Hlavní obsah

Dovolená budoucnosti bude ve znamení wellnes, sexu a plastické chirurgie

– VÍDEŇ

Krása, zdraví, sex a útěk před "syndromem vyhoření" budou prý určujícími trendy dovolených v roce 2030. Vyplývá to z výsledků průzkumu veřejného mínění připraveného odborníky z rakouského Lince. Dnešní mladí lidé si rovněž představují, že se v budoucnu během dovolené odevzdají do rukou plastických chirurgů či se poohlédnou po novém partnerovi, píše agentura APA.

Foto: Luke Macgregor, Reuters

Skoro polovina respondentů nejmladší skupiny očekává růst popularity "sexuální" turistiky

Článek

Přes šest set oslovených Rakušanů zodpovědělo otázky, jak se podle nich do roku 2030 změní oblíbenost jednotlivých druhů dovolené. Zvýšený růst významu péče o zdraví a "wellness" turismu uvedlo 63 procent dotazovaných, 61 procent jmenovalo cesty zaměřené na seznámení nezadaných lidí a 57 procent se domnívá, že se z dovolené stane lék proti "syndromu vyhoření" v práci.

Sexturismus vidí v čele priorit nápadně vysoké procento

Kosmetika a plastická chirurgie o dovolené bude v roce 2030 hitem podle 47 procent dotazovaných, přičemž zvlášť rozšířený byl tento názor mezi skupinou patnácti až devětadvacetiletých (62 procent). Dovolenou jako partnerskou burzu předpovídá 42 procent Rakušanů.

Sexturismus vidí v čele priorit nápadně vysoké procento z nejmladší věkové skupiny (47 procent). Stejného názoru byli respondenti ve věku 30 až 49 let pouze ve 28 procentech případů. U lidí nad 50 let je to jen osm procent dotázaných.

Že v roce 2030 bude klasická dovolená na ústupu, si myslí 21 procent Rakušanů. Ohroženy jsou podle nich také prázdninové cesty za golfem. Jen 19 procent oslovených se domnívá, že za 22 let bude pobíhání po zeleném pažitu s golfovou holí v ruce ještě v módě. V úspěch organizovaných výletů na území postižená katastrofami či krizemi věří pouze sedm procent respondentů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám