Hlavní obsah

Tajemnou Prahou po stopách Rychlých šípů

PRAHA

Fanouškům Rychlých šípů bude v neděli 12. října po setmění patřit ulice U Obecního dvora poblíž Haštalského náměstí, oznámil starosta Prahy 1 Petr Hejma (ODS). Radnice první městské části tam už podruhé uspořádá akci Tajemná Praha 1 a návštěvníky provede po stopách hrdinů z knížek spisovatele Jaroslava Foglara.

Foto: Zuzana Zábrodská, Novinky

Na zájemce bude čekat výstava o Rychlých šípech, promítání dokumentů o Foglarovi i představení divadla Rokoko.

Článek

Na zájemce bude čekat výstava o Rychlých šípech, promítání dokumentů o Foglarovi i představení divadla Rokoko. "Děti budou plnit bobříky na stezce odvahy, se svou kapelou přijde zahrát také jeden z kreslířů Rychlých šípů," uvedl Hejma.

Roční výročí pojmenování uličky Ve Stínadlech

Akce, která začne v 17:00 hodin, má připomenout také roční výročí pojmenování uličky Ve Stínadlech, která propojuje Haštalské náměstí s ulicí U Obecního dvora.

O pojmenování ulice rozhodla vloni městská rada. Název vybrali místní obyvatelé v anketě. Místopisná komise města už dříve pojmenování Ve Stínadlech zamítla. Uvedla, že by to bylo v rozporu s Foglarovým přáním, aby Stínadla byla konkrétně určena. V ulici se tehdy objevila aspoň neoficiální tabule. Pak magistrát věc přehodnotil a ulici tak nazval při příležitosti výročí spisovatelova narození.

Reklama

Související témata:

Související články

Praha z ptačí perspektivy na počítači

Vidět Prahu ze stovky věží a přitom nevytáhnout paty z domu. To od dnešního dne poskytuje Pražanům i turistům unikátní projekt virtuálních prohlídek, který...

Cesta kolem rybníků v jižním cípu Prahy

Louky a mokřady, rybníky, ale i starobylý kostelík sv. Prokopa nebo nudistická pláž. To vše je k vidění při procházce po pražských městských částech Šeberov,...

Výběr článků

Načítám