Hlavní obsah

Tipy na podzimní dovolenou

Začíná podzimní turistická sezona, která je populární díky nižším cenám zájezdů a mírnějšímu počasí. Jaké jsou nejoblíbenější turistické cíle Čechů na podzim?

Foto: Profimedia.cz

Jen tak se natáhnout a nic nedělat...

Článek

Autobusové poznávací zájezdy po Evropě

Největším hitem je zájezd do Paříže. Rodiny s dětmi se Paříž kombinují s návštěvou Disneylandu, který je poblíž Paříže. I mezi ostatními poznávacími autobusovými zájezdy figuruje na prvních místech popularity Francie, především okruhy po Normandii, Bretani, Provance a Francouzské riviéře.

Oblíbené jsou také okružní zájezdy po Itálii - Řím, Neapol, po Německu - města podél řeky Rýn, Švýcarsko a Rakousko.

.: Pohled z kupole baziliky Sv. Petra v Říměfoto: Novinky/Lucie Poštolková

Relaxační pobyty ve slovenských termálních lázních

Slovensko zaznamenalo vloni neuvěřitelný 27% meziroční nárůst českých turistů a katapultovalo se tak co se týče popularity z hlediska českých turistů na 2. místo těsně za Chorvatsko.

Slovensko láká české návštěvníky především na příznivé ceny, díky silnější české koruně. ní jazyková bariéra a pěkně rekonstruovaná centra na dobré úrovni s velkými množstvím termálních aquaparků. Populární jsou Turčianské Teplice, Lůčky, Vyšné Ružbachy nebo Bojnice a Piešťany

.: Letecký pohled na Lázně Piešťany

Letecké zájezdy k moři

Na podzim se rapidně snižují ceny leteckých zájezdů k moři, což využívá spousta českých turistů. Češi létají na podzim především do zemí, kde bylo v létě příliš horko a tak i na podzim je tam příjemné teplé počasí. Například do Egypta, Tuniska či na Kanárské ostrovy.

Ceny zájezdů jsou o 20-30 % levnější než v letní sezoně a počasí vysloveně příjemné. Zajímavou podzimní alternativou jsou z tohoto hlediska i relativně blízké Spojené arabské emiráty. Do severní části středomoří (Řecko, Itálie, Španělsko, Turecko) se k moří jezdí ještě během září, ale později již ne, protože v říjnu je tam na koupání již zima.

.: Sfinga v Gízefoto: Dana Sokolová

Euro-víkendy

Právě na podzim je populární trávení víkendů v některém z atraktivních evropských měst, jelikož v létě je na městskou turistiku příliš horko a lidé jsou radši u moře, podzim je tedy tím správným obdobím. Letecky se za velice výhodné ceny jezdí nejčastěji do Paříže, Říma, Barcelony, Amsterdamu, Londýna a Benátek. Velice populární jsou i víkendy ve Vídni, kam se jezdí autem, autobusem nebo třeba i vlakem.

.: Svérázná architektura Amsterdamu

Zájezdy do vinných sklípků

Velice populární je také například kombinace návštěvy vinných sklípků s návštěvou rakouského příhraničního města Laa an der Thaya těsně za moravskou hranicí, kde je vybudován velký aqua-park a vodní svět s termálními prameny za příjemné ceny. Navíc podzim je obdobím vinobraní a čerstvého burčáku.

.: Vinice na Slovácku pomalu dozrávají a vinaři se chystají na vinobraní.foto: Právo/Martin Sporek

Zájezdy do vzdálených teplých exotických zemí

Koncem října již začíná hlavní sezona zájezdů přímými charterovými lety z Česka do vzdálených exotických zemí. Letos se bude přímými charterovými lety z České republiky létat na zájezdy do Mexika, Keni, na Kubu, do Indie, na Srí Lanku, do Thajska s možností pobytu v Singapuru či Hongkongu, Ománu, na Azorské ostrovy, na Jamajku, na Maledivy, do Salvadoru s možností pobytu na Hondurasu, Venezuely s možností pobytu v Peru, do Spojených arabských emirátů a do Brazílie.

Reklama

Související témata:

Související články

Ekologické cestování vytlačuje masový turismus

Takzvaná šetrná turistika je celosvětově na vzestupu. Za tímto termínem se skrývá zodpovědná turistika, která se snaží nepřispívat k poškozování životního...

Výběr článků

Načítám