Hlavní obsah

OBRAZEM: Nejdražší hotel světa nabízí noc za 2,5 miliónu korun

Týdenní dovolená v hotelu Emirates Palace v Abú Zabí stojí více, než vydělá průměrný Čech za celý život. I tak jistě stojí za to nahlédnout, za co je v dnešním světě možné utratit přes 16 miliónů korun (milión dolarů) za pouhý jeden týden.

Článek

Díky stále rostoucím cenám ropy se staly Spojené arabské emiráty ideální destinací pro luxusní cestování. Tamější šejkové se totiž nebojí obrovské výdělky z obchodu z černým zlatem investovat do stavby těch nejokázalejších staveb, z nichž některé nemají konkurenci pravděpodobně nikde po celém světě.

Kvalitní občerstvení je během pobytu samozřejmostí. Foto. Emirates Palace

Hotel Burdž al-Arab byl první na světě, který přišel s konceptem 7* ubytovacího zařízení a skutečně dostál původním plánům. Jen před několika týdny pak Emirates Airlines představily jako první na světě výsadu pro cestovatele, kteří využívají business class. Na palubě Airbusu 380 se totiž mohou i vysprchovat. Kolik paliva se kvůli této vychytávce spotřebuje navíc, si raději nepřejte vědět.

Nedá se však diskutovat o tom, že jsou SAE v lecčem napřed. Tentokrát vedou i v ceně nejdražšího týdenního pobytu v hotelu. S nabídkou však nepřišel hotel Burdž al-Arab, ale Emirates Palace, který se nachází v Abú Zabí. Za milión dolarů vás čeká nezapomenutelných sedm dní a sedm nocí. Balíček pro dva obsahuje například cesty soukromou stíhačkou do Íránu či Bahrajnu, stejně tak jako drahé šperky a zbraně. Další fotografie hotelu naleznete v magazínu VIPmag.

Za přibližně 2,3 miliónu korun na den je ve VIP balíčku:
Zpáteční letenka z jakéhokoliv letiště, na které létají Etihad Airlines, do Abú Zabí.
Pobyt dlouhý sedm nocí v královském apartmá o velikosti přibližně 800m2 na bázi all inclusive.
Německá limuzína Maybach s řidičem je vám k dispozici po celou dobu pobytu v Abú Zabí.
Výlet na jeden den soukromou stíhačkou do Íránu, kde si host nechá vytvořit perský koberec dle svého přání od experta používajícího ty nejkvalitnější materiály.
Výlet na jeden den soukromou stíhačkou do Jordánska k Mrtvému moři, kde si dopřeje mimo jiné lázeňské procedury v lázních ubytovacího zařízení Kempinski Hotel Ishtar.
Výlet na jeden den soukromou stíhačkou do Bahrajnu, kde si host z moře během potápění vyloví svou vlastní perlu, kterou si poté nechá dle svého přání zpracovat v klenotnictví.
Vstup do luxusního golfového klubu Abu Dhabi Golf Club.
S experty z YAS Perfume si host vytvoří svůj vlastní parfém.
Rybaření na širém moři daleko od břehu.
Dárky v podobě výletu helikoptérou na pozorování západu Slunce či na opuštěný ostrov.
Vzácné perly od Roberta Wanga a vybrané sportovní zbraně od Holland & Holland Sporting Guns.
Lázeňské procedury v luxusních Anantara Spa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám