Hlavní obsah

Hotel na poli pod širákem mají každoročně v Bavorsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAD KISSINGEN

Pro většinu lidí nejsou neznámým pojmem letní hudební open-air festivaly. Monika Fritzová z jihoněmeckého Bad Kissingenu se rozhodla pod širé nebe umístit hotel, jehož návštěvníci netráví den v klimatizovaných pokojích se službami all inclusive, ale uprostřed obilného lánu ve spacáku a s výhledem na nebe.

Článek

Návštěvníci, kteří do netradičního hotelu zavítají, si vystačí se spacákem, dekou a baterkou. Každé z 19 lůžek je přitom originál. Jednotlivé "pokoje" jsou vybaveny plachtou, která hosty chrání před nepřízní počasí, přičemž návštěvníci nocují na zemi mezi obilnými klasy.

I ve zdejším hotelu existuje nadstandard, milovníci pohodlí mohou dát před tvrdou zemí přednost specifickému lůžku, které není ničím jiným než kostrou skutečné postele, mající však v sobě namísto matrací slámu.

.: Hotel pod hvězdami v německém Bad Kissingenu.

Monice Fritzové, která hotel pod širým nebem provozuje, pomohl před sedmi lety místní radní a zemědělec Otto Funck, který pro její nápad poskytl část svých polností.

Pro návštěvníky jsou připraveny rozličné volnočasové aktivity. V hotelu pravidelně funguje "polní kino", je možné vyjet si na koni po okolí, nebo se zúčastnit grilování či zábavného odpoledne pro děti. Organizátoři nezapomínají ani na osvětu a snaží se hostům přiblížit podstatu ekologického zemědělství.

.: Děti si oblíbily bludiště v kukuřičném poli. Foto: Ein Bett im Kornfeld

Pobyt v hotelu, který funguje pouze dva týdny v roce, se stal oblíbeným netradičním dárkem pro přátele, jinak stojí návštěvníky jedna noc přibližně sedm eur.

Hosté si zdejší atmosféru nemohou vynachválit. Dokonce jim vesměs nevadí ani menší míra soukromí. Jednotlivé "pokoje" jsou totiž umístěny pouhých pár metrů od sebe a hosté tak o sobě vědí doslova v každém okamžiku. Vše vynahradí výhled na hvězdy a cvrlikání cvrčků. Mezi dětmi se těší největšímu zájmu bludiště, vytvořené v blízkém kukuřičném lánu.

Reklama

Související články

Nejkurióznější hotely na světě

Nebaví vás už pobyty ve světoznámých ubytovacích zařízeních? Zkuste něco nového. Inspirací by vám mohlo být několik kuriózních hotelů, které se před nějakou...

Výběr článků

Načítám