Hlavní obsah

VIDEO: V Bruselu vysadili obří květinový koberec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Obyvatelům a návštěvníkům Bruselu se od 15. do 17. srpna nabízí pohled na tradiční velký květinový koberec na ústředním náměstí Grand Place. Krásnou, ale pomíjivou pestře barevnou rostlinnou tapiserii je podle místních úřadů nejlépe obdivovat z balkonu historické radnice, který bude pro tuto příležitost dočasně zpřístupněn veřejnosti.

Článek

Autoři projektu, který podobně krášlí belgickou metropoli každé dva roky, se letos s pomocí 700 000 begonií různých barev inspirovali motivy francouzské tapiserie 17. a 18. století. Na květinovém koberci usilovně pracovala od pondělí osmdesátka lidí. Motivy jsou jemnější než v minulých letech, což bylo mnohem pracnější, tvrdí jeden z dobrovolníků.

.: Květinový koberec v Bruselufoto: ČTK

Bruselské náměstí Grand Place je jako šperkovnice, a když do ní dáte krásný koberec, je to nádhera, říká Annette Katzová z místního turistického informačního střediska. První květinový koberec zde z nařízení starosty vznikl po vzoru některých menších belgických měst v roce 1971, ročně podle střediska přiláká na 100 000 turistů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám