Hlavní obsah

Nejžhavější světové nonstop party pro horké letní noci

Někdo vyráží na dovolenou, aby si odpočinul ve stínu palem, jiný však touží po bouřlivém dobrodružství plném tance, slunce a sexuálních dobrodružství. Právě pro milovníky večírků a mejdanů jsou určeny velké párty, které se v horkých letních měsících kolem světa rozjíždí.

Článek

Mluvíme o akcích, kde se člověk může zcela osvobodit a svléknout, bez ohledu na něčí styl. Na své si přijdou ti, kteří rádi tančí ve světle stroboskopů i ti, kteří dávají přednost tanci na písečné pláži za svitu měsíce. Fotogalerie z těchto podniků vyhlášených "nočními akcemi" najdete na serveru VIPmag.

Nonstop španělská Ibiza

Jednu z nejznámějších a zároveň nejdivočejších nonstop párty prožijete na Ibize ve Španělsku. Původně byla Ibiza ospalou kolonií, což se ovšem v šedesátých letech změnilo a od té doby je místem, které láká jak návštěvníky z řad mezinárodní smetánky, tak z řad "batůžkářů". Všichni sem jezdí za sluncem na třpytivých plážích a za možností protancovat celou noc.

Místní úřady zde nedávno omezily celodenní party, takže již kluby nemohou mít otvírací dobu do 16:30 hodin, ale pouze do šesti hodin ráno. To však nebrání nenasytným tanečníkům, aby pokračovali na sluncem zalitých plážích, kde se konají akce po celý den.

Chvilku oddychu si tu může člověk dopřát na vylidněných oblázkových plážích, které jsou rozesety kolem celého ostrova. Příjemným odreagováním je i výprava do hor nebo návštěva míst, kde se cvičí jóga.

Úplněk na thajském ostrově Koh Phangan

Každý měsíc se na ostrově Koh Phangan shromáždí téměř 20 000 lidí, aby se mohli zúčastnit legendárních Úplňkových oslav (Full Moon parties). Účastnící se často nabarví UV barvou a nadopují se "dietními pilulkami". Poté zamíří na Had Rin Nok v jihovýchodní části ostrova, kde prožijí tři dny bouřlivých oslav, které kulminují s úplňkem.

Full Moon Party - Koh Phangan

Za dobu svého trvání, tedy od osmdesátých let, se toto místo stalo nezbytným bodem návštěvy téměř každého "batůžkáře", který zavítá do Asie. Zároveň však tyto oslavy přilákaly i dražší restaurace a některé přední mezinárodní DJe.

Poněkud umírněnější, nikoliv však horší variantou, jak prožít tento bouřlivý svátek, je ubytovat se na nedalekém ostrově Koh Samui a na ostrov Koh Phangan se během dne dopravit trajektem.

Chorvatský Hvar láká celebrity

Chorvatský ostrov Hvar se rychle stal jednou z nejvýznamnějších evropských párty destinací. Položil tak základy rivalitě mezi dalšími středozemními žhavými tanečními místy, jako je Ibiza a Mykonos v Řecku.

Bývalý benátský ostrov nabízí jak výlety plné kulinářských zážitků v pitoreskních městečkách, tak celonoční zábavu v přístavech. Nenechte si ujít noční toulky po centru města Hvar nebo žhavé středisko Carpe Diem, které navštěvují i celebrity. Během vrcholné sezóny v letních měsících běží pravidelné mejdany plnou parou přes druhou hodinu ranní za účasti bohatých Evropanů i místních Chorvatů.

Carpe Diem - Hvar

Hvar je místem, které nemůže nikdy vynechat například ruský bilionář Roman Abramovič. Ten svou mega jachtu parkuje v přístavu několik dní během každého léta. Pro ty, kteří jachtu nevlastní, vyplouvá dvakrát denně trajekt ze Splitu. Chvilku oddychu mezi divokými oslavami můžete strávit plavbou kolem malých roztroušených ostrůvků nebo se vypravit skrz místní pole levandulí.

Rušné turecké město Bodrum

Exkluzivní přímořské město Bodrum je místem, kam si chodí krásní lidé z Turecka hrát. Spíše rušný přístav než plážové útočiště, takový je Bodrum, perfektní základna pro jachty.

Během celého léta sem míří jak mladí, tak staří, aby zde do brzkých ranních hodin trávili čas jídlem, pitím a tancem. Nejznámějším a nejpopulárnějším střediskem je Halikarnas, o kterém se tvrdí, že je největší diskotékou na světě. Pokud tam vydržíte do 4:00 hodin do rána, zažijete okouzlující světelnou show s výhledem na moře.

Halikarnas - Bodrum

Poněkud oddychovější varianta je návštěva populárních barů a kaváren rozmístěných po hlavním přístavu, příkladem jsou bary Fink a Kuba. Když začne být noční život příliš otravný, nezapomeňte si zarezervovat čtyřdenní plavbu podél okouzlujícího pobřeží.

Francouzské St. Tropez je plné hvězd

Dlouho favorizovanou oblastí letních radovánek pro bohaté Evropany je St. Tropez ve Francii. To se stalo jedním ze světově nejproslulejších míst pro smetánku poté, co zde Brigitte Bardot pózovala na pláži v bílých bikinách, a to již před více než 50 lety. Od té doby se v tomto malém přístavním městečku na Azurovém pobřeží shromažďují celebrity a aristokraté z celého světa, aby nasáli slunce a kouzlo krásy.

Les Caves du Roy - St. Tropez

Srdcem exkluzivního života městečka St. Tropez je hotel Byblos a jeho noční klub Les Caves de Roy, inspirovaný barokem. Sem pravidelně přijíždějí všichni od Micka Jaggera po Jaye-Z. Pohybovat se v rytmech hudby tu můžete zahlédnout například i členy saudské královské rodiny, zatímco číšníci kolem neustále rozprašují bublající šampaňské.

Pokud vás neláká bdít do šesté hodiny ranní, můžete navštívit místa vyhlášená celebritami nebo "super-chic" plážové kluby jako Le Club 55 nebo La Voile Rouge.

Reklama

Související témata:

Související články

Pryč ze studené zimy, například na Mauricius

V České republice je právě nyní v plném proudu sezóna zimních exotických dovolených, které u nás zaznamenávají velké meziroční nárůsty. Jednou z horkých perel,...

Nepodceňujte přípravu na exotickou dovolenou

Cesta za uskutečněním snu se může proměnit v peklo. Stačí k tomu jen málo. Nenechat se pro jednotlivé oblasti světa naočkovat a nevzít s sebou repelenty. Jedno...

Výběr článků

Načítám