Hlavní obsah

Začíná festival České hrady.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek začíná čtvrtý ročník putovního festivalu České hrady.cz na Točníku ve Středočeském kraji. Na festivalu během čtyř prázdninových víkendů vystoupí vždy Monkey Business, Chinaski, Divokej Bill, Sunshine, Wohnout, Horkýže Slíže a řada dalších hudebníků, kteří se budou střídat na dvou festivalových scénách.

Článek

Páteční program na Točníku začíná v 19 hodin a odehrává se přímo v prostorách hradu. V rámci programu vystoupí legenda undergroundu The Plastic People of the Universe, kteří slaví 40. výročí svého vzniku, písničkář Xavier Baumaxa a Gulo čar.

V pátek bude také probíhat karneval, kdy bude vyhlášena a odměněna nejlepší maska. Součástí programu bude i mluvené slovo formou pořadu Na stojáka živě!

„Přestože je pro veřejnost sousední hrad Žebrák z technických důvodů zavřený, tak pro návštěvníky festivalu se nám v průběhu tohoto víkendu podařilo zajistit vstup,“ říká jeden z organizátorů Michal Šesták.

Na festivalu nebude chybět čajovna ani občerstvení

V sobotu se festival přesune do podhradí Točníku na rozlehlou louku, kde vyroste areál se dvěma velkými hudebními pódii, pro návštěvníky bude připraveno občerstvení, čajovna, ukázka historických řemesel a další rozptýlení jako především návštěva stálých expozic hradů Točník a Žebrák zdarma.

Sobotní program zahájí ve 12.30 hodin kapela Monkey Business, na stejném pódiu pak vystoupí například Chinaski, Divokej Bill nebo Sunshine. Se skupinou The Tap Tap zazpívá David Koller.

Festivalové publikum foto: České hrady.cz

Přes dvacet hudebních skupin a interpretů bude putovat po dalších českých hradech. Nejprve 18. - 19. 7. na Kunětickou horu v Pardubickém kraji, 25. - 26. 7. na Švihov v Plzeňském kraji, 1. - 2. 8. na Bezděz v Libereckém kraji.

Festival v loňském roce navštívilo přes 24 tisíc lidí. Kromě hudebních vystoupení nabízí návštěvníkům zdarma prohlídky hradů.

Reklama

Související témata:

Související články

Rock for People je i pro děti

Druhým dnem pokračoval ve čtvrtek ve Festivalparku na letišti v Hradci Králové čtrnáctý ročník hudební přehlídky Rock for People. Její první noční hvězdou byla...

Výběr článků

Načítám