Hlavní obsah

Na Ukrajině otevřeli bar v rakvi

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRUSKAVEC

Neobvyklou reklamu na své služby zvolilo jedno ukrajinské pohřebnictví. V lázeňském městě Truskavec postavilo bar s názvem Věčnost ve tvaru rakve. Rakev je dlouhá 20 metrů, vysoká 6 metrů a na její stavbu bylo použito 30 m3 borového dřeva.

Článek

Jako stolky v baru slouží rakve běžných rozměrů, které jsou osvětleny svícemi. Interiér je vyzdoben pohřebními věnci.

Hosté si mohou objednat saláty Devět dní či Čtyřicet dní, jejichž názvy odkazují na tradiční ukrajinské rituály truchlení. Mezi hlavními chody je pak masová pochoutka „Sejděme se v ráji“.

Provozovatel podniku zažádal o zápis do Guinnessovy knihy světových rekordů jako majitel největší rakve světa.

Ukrajinu ročně navštíví 16 miliónů lidí

Přestože zájezdy na Ukrajinu v západoevropských katalozích téměř nenajdeme, jedná se o turisty vyhledávanou destinaci pro aktivní dovolenou. Naopak pro turisty z Ruska je Ukrajina tradičním symbolem odpočinkové dovolené.

Mezi nejnavštěvovanější místa patří Krym, Jalta, Kyjev, Sevastopol a Sudak. Dobrodruzi míří především na Karpaty a do Zakarpatské oblasti. Ročně Ukrajinu navštíví přes 16 miliónů turistů.

Anketa

Byli jste někdy na Ukrajině?
Ano, ale pracovně
5,2 %
Ano, za kulturou
4,1 %
Ano, na aktivní dovolené v horách
6,1 %
Zatím ne, ale plánuji to v budoucnu
23,6 %
Ne, nezajímá mě Ukrajina
61 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6229 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejkurióznější hotely na světě

Nebaví vás už pobyty ve světoznámých ubytovacích zařízeních? Zkuste něco nového. Inspirací by vám mohlo být několik kuriózních hotelů, které se před nějakou...

Výběr článků

Načítám