Ostrov pojme až tři tisíce návštěvníků, kterým bude každý den od 12 do 22 hodin připravovat jídlo 37 kuchařských mistrů.

Základní konzumace přijde na 350 korun, v nabídce je např. humr na grilu s bylinkovým máslem (Brasserie M), smažený telecí brzlík s domácím brusinkovým džemem (Cafe Savoy), belgické mušle (Auberge de Provence), hovězí guláš z kližky podávaný v chlebovém bochníku (Obecní dům), ale i víno z Moravy a Itálie nebo bioprodukty.

Chybět nebude ani módní performance a hudební produkce

Novinkou je zařazení workshopů na různá gastronomická témata (trendy italské kuchyně, jak se dělá risotto, české omáčky, jednoduché indické curry aj.), pivní degustace devíti druhů českých piv vedená sládkem Plzeňského Prazdroje nebo snoubení vína s jídlem sommeliéra T. Brůhy.