Hlavní obsah

Hoteliéři mají nejraději Japonce, nejméně Číňany

PAŘÍŽ

Nejlepší turisté na světě jsou Japonci, nejhorší Číňané. Češi jsou spolu s Američany, Thajci, Iry a Jihoafričany na jedenáctém místě. K tomuto výsledku došel průzkum pro společnost Expedia, v jehož rámci byly dotázány 4000 hotelů v šesti velkých západních zemích a jehož výsledky byly nyní zveřejněny v Paříži.

Článek

Američtí, britští, francouzští, italští, kanadští a němečtí hoteliéři v něm posuzovali klienty z 31 zemí podle jejich chování, zdvořilosti, vůle mluvit jazykem navštívené země, zájmu o místní kuchyni, utrácivosti, čistotnosti, sklonu si stěžovat a podobně.

Japonci jsou zdvořilí a utrácejí dost

Jasnou jedničkou jsou Japonci - dobře se chovají, jsou zdvořilí, nepovykují, utrácejí dost a nikdy si nestěžují. Jediné jejich minus je nedůvěra k místním kulinářským specialitám. Na druhém místě skončili společně Němci a Britové a na třetím Kanaďané. U evropských hoteliérů se ale Britové nedostali ani mezi prvních deset.

Peloton uzavírají Francouzi, Indové a poslední Číňané. Francouzi si pořád na něco stěžují, Indové "mají své vlastní představy o čistotě" a Číňané na sebe vůbec nedbají, ale nepochybně hlavní důvod je ten, že všichni tito turisté jedou na omezený rozpočet, uvádí komuniké Expedie. O Češích v něm kromě celkového umístění nejsou další údaje.

Nejvíce si stěžují Američani, největší skrblíci jsou Francouzi

Vůbec nejčastěji si podle něho stěžují Američané, pak Francouzi a Němci. Američané také získali "palmu vítězství", pokud jde o nedbalý vzhled, daleko před Číňany a Rusy, a pokud jde o nezdvořilost (před Francouzi). Francouzi se nejméně ze všech snaží mluvit domácím jazykem a platí za největší skrblíky (před Němci a Brity).

Za nejlépe oblékané a upravené hosty označili hoteliéři Italy, za nimi skončili Francouzi společně s Brity. Ti ale mohou za toto své umístění děkovat jen sobě a svým zámořským bratrancům, protože u hoteliérů z kontinentální Evropy skončili v oblékání na druhém místě od konce.

Američané, Britové a Francouzi vedou tabulku zájmu o místní kuchyni, kde naopak zcela propadli Číňané, Indové a zvlášť Japonci.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejkurióznější hotely na světě

Nebaví vás už pobyty ve světoznámých ubytovacích zařízeních? Zkuste něco nového. Inspirací by vám mohlo být několik kuriózních hotelů, které se před nějakou...

Výběr článků

Načítám