Hlavní obsah

Kalábrie skrývá panensky čistou oblast s názvem Tropea

Na samém jižním cípu Itálie se nachází kraj zvaný Kalábrie. Jeho břehy omývá Tyrhénské a Jónské moře. Jednou z nejkrásnějších oblastí Kalábrie je historická Tropea. Oblast je pojmenována dle města, které se tyčí na skále vyrůstající z výběžku Monte Poro. Ten leží mezi dvěma zátokami Sant Eufemia (zmírnění) a Gioia (radost).

Foto: Profimedia.cz

Zdejší večerní atmosféra je nezměnitelná.

Článek

Ze zdejších skal La Pizzuta, Formicoli, San Leonardo a Isola Bella se vám naskytne malebný pohled na křišťálově čisté moře plynule přecházející v azurově modrou oblouhu. Pláže jsou tu bílé a písčité a zanechávají si ráz divoké přírody. Pozvolna přecházejí v uzavřené jeskyně a úzké zátoky, které narušují pouze údolí a vlnící se úrodné kopce.

Na pobřeží Tropey stojí opravdu podivné domy.foto: Profimedia

V oblasti najdete mnoho druhů ovocných stromů, zejména citrusů, ale i zeleninových políček, buganvílií, sporýšů, jasmínu a dalších sladce vonících rostlin typických pro oblast Středomoří. Informoval o tom magazín VIPmag.

Historie, umění a tajemno

Tropea však nenabízí pouze přírodní krásy, je také fascinujícím historickým městem plným umění. Hlavní zásluhu na tom mají staré patricijské domy s působivými vchody, které jsou zdobeny písmeny a freskami důležitých umělců. Navíc je tato oblast poseta velkým množstvím starých kostelíků. Všechny památky jsou bohaté na svaté obrázky vyvolávající místní legendy.

Toto místo se opravdu nachází v Itálii.foto: Profimedia

Dalším typickým rysem této oblasti jsou opuštěná náměstíčka, ke kterým se dostanete pouze po úzkých stezkách. Jsou to místa, kde sídlí mýtičtí duchové a jejich kouzlo vás zavede až do dob invaze Saracénů.

Cena za krásu a ekologii

Tropea je držitelem ceny ekologické organizace Legambiente a patří tak mezi deset nejlépe hodnocených oblastí. Organizace se při každoročních testech kvality řídí parametry, kterých je až 128. Při hodnocení je kromě přírodní krásy a kontaminace brána v potaz i turistická struktura, hladina hluku a péče o životní prostředí.

Reklama

Související témata:

Související články

Italské Il Forno Antico je venkovskou turistikou

Přestává platit nedávná skutečnost, že jižní část Itálie je beznadějně chudá. Svědčí o tom nové silnice a dálniční úseky, novostavby, značné procento moderních...

Podzimní Dolomity září všemi barvami

"Musíš běžet, dokud ti neřeknu dost. Pak si dělej, co chceš, ale nejdřív musíš běžet," naléhavě vysvětluje Giorgio. Oba máme přílby, jsme navlečeni do kšírů,...

Výběr článků

Načítám