Hlavní obsah

Nebojte se cestovat se svým psím miláčkem

Novinky, lap

Máte doma psího miláčka a váháte vzít ho sebou na dovolenou? Do cestovních kanceláří se pravidelně chodí ptát na možnost cestování se psem každý dvacátý turista. Po zvážení všech pro a proti se nakonec rozhodne cestovat se psem každý stý, asi 1 % z celkového počtu.

Článek

Turisté se pravidelně ptají, zda-li je možné s sebou na cesty vzít i své psí miláčky. Možné to je, malí psi, kteří se vejdou pod sedačku, se po dohodě s cestovní kanceláří zúčastňují i cesty autobusem. Pro cestování do zahraničí se zvířetem je nutné zařídit také potřebné veterinární potvrzení.

Psy je možné přepravovat i letadlem, menšího pejska ve speciální kleci je možno s sebou vzít i do kabiny letadla (konečné slovo má však vždy kapitán letadla), větší psi se přepravují v zavazadlovém prostoru letadla. Vždy je však potřeba informovat leteckou společnost předem a přepravu psa si potvrdit předem.

Zjistěte, jestli hotel akceptuje domácí zvířata

Všeobecně platí, že většina hotelů zvířata neakceptuje, ale existují i výjimky. Pomoc najdete na serveru BringyourPet, zaměřuje se na čisté a pěkné ubytování různých kategorií, jak v hotelech, tak i v motelech, Bed and brekfast nebo dovolenkových resortech, které akceptují domácí zvířata.

Turisté, kteří se ani o dovolené nemůžou rozloučit se svými psími miláčky, tak nemusí mít strach, že by museli nechat zvířata doma.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se cítí váš pes? Sledujte jeho chvost

O psech je známo, že dokážou dát své emoce velmi dobře najevo. Italští vědci však přišli na to, že spolehlivým indikátorem pocitů psa je zřejmě i jeho ohon....

Ve zvířecích hotelech se čtou psům pohádky

Asi každý majitel psa či kočky mívá o prázdninách problém, kde nechat svého čtyřnohého miláčka, když se chystá na dovolenou. Pomoci mohou nejrůznější zvířecí...

Výběr článků

Načítám