Hlavní obsah

TIP NA VÍKEND: Degustace vín na zámku Kuks

Právo, lap

Zámek Kuks, ležící jižně od Trutnova, je známý především sochařskou výzdobou barokního sochaře Matyáše Bernarda Brauna. Ale v okolí najdete také vinohrady a lázně. V sobotu 3. května se v Hospitalu Kuks koná vítání jara s příchutí českého vína.

Článek

Prohlídku zámku můžete spojit s procházkou po Kuksu a nakonec se zastavit na sklence dobrého vína. Sobotní program začíná ve 14 hodin na vinohradu "Nad zámkem", kde si návštěvníci prohlédnou vinohrad s ukázkou vinohradských prací.

Ve 14.30 hodin proběhne slavnostní otvírání léčivých pramenů v lázních. A v 17 hodin se návštěvníci mohou těšit na ochutnávku vín s výkladem sommeliera.

Ochutnávka vína bude s výkladem sommeliera

Vinařská akce se koná v Hospitalu Kuks, který je národní kulturní památkou. V Hospitalu se ukrývají sklepení, ve kterých návštěvníci najdou Galerii českých vín a kde proběhne i ochutnávka s výkladem sommeliera.

Vinný sklep na vinohradu v Kuksu. Foto: Omnimedia

V galerii českých vín mohou návštěvníci ochutnat například vína z Českého vinařství Chrámce, z mělnické Střední zahradnické školy, Vinařství Za stavením Kralupy, Vinařské šlechtitelské stanice Karlštejn, ze Zámeckého vinařství Lobkowiczů v Mělníce, České zemědělské univerzity Mělník, od Štěpána Weitosche, z Konárovic, Klášterních vinných sklepů Litoměřice nebo Vinných sklepů Kutná Hora.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám